כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024
קריספי וטעים

מתכון לבורקס טורקי – בויוס במילוי תפוחי אדמה או גבינות

מתכון מעולה לבצק עלים, קריספי וטעים שניתן למלא במגוון רחב של רעיונות כמו גבינות, תפוחי אדמה, תרד או בשר | בורקס טורקי המתגלגל לרולדה בצורת שבלול ויוצר מאפה מוצלח ומיוחד שתקצרו עליו מחמאות רבות

מתכון לבורקס טורקי – בויוס במילוי תפוחי אדמה או גבינות
בורקס טורקי – בויוס במילוי תפוחי אדמה או גבינות צילום: נועם זיגדון

בורקס טורקי – בויוס במילוי תפוחי אדמה או גבינות - נועם זיגדון
אופן הכנת בורקס טורקי – בויוס במילוי תפוחי אדמה או גבינות. קרדיט: נועם זיגדון

מתכון לבורקס טורקי – בויוס במילוי תפוחי אדמה או גבינות

זמן ההכנה: 190 דקות.

המצרכים לבורקס טורקי – בויוס במילוי תפוחי אדמה או גבינות:

לבצק:

  • 1 ק"ג קמח מנופה
  • 1 כף חומץ
  • 1 כף שמן
  • 1/2 כף מלח
  • 3.5 כוסות מים (כוס חד פעמית קרה)

למילוי תפוחי האדמה:

  • תפוח אדמה מבושלים מעוכים לפירה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1 ביצה
  • בצל מטוגן
  • ניתן להוסיף פטריות קצוצות

למילוי הגבינות:

  • גבינה לבנה
  • גבינה צהובה
  • גבינה בולגרית
  • גבינת ריקוטה
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה לבורקס טורקי – בויוס במילוי תפוחי אדמה או גבינות

הכנת הבצק:

  1. בקערה מכניסים את כל המצרכים ולשים היטב במשך 8 דקות, לקבלת בצק אחיד ורך אך לא דביק
  2. מחלקים את הבצק ל- 10-14 כדורים ומניחים שעה למנוחה במגש עם שמן בנדיבות.

הכנת מילוי תפוחי האדמה:

  1. מכניסים לקערה את תפוחי האדמה המבושלים והמרוסקים יחד עם יתר המצרכים ומערבבים היטב עד לקבלת מחית חלקה, מכניסים לשקית זילוף ומניחים בצד.

הכנת מילוי הגבינות:

  1. בקערה מגרדים את הגבינות הקשות ומוסיפים את יתר המצרכים, מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה, מעבירים לשקית זילוף ומניחים בצד.

הכנת הבורקס:

  1. מרדדים כל כדור בצק לעיגול דק דק וגדול ומניחים בקצה בעזרת שקית זילוף פס מהמילוי.
  2. מגלגלים בעדינות לרולדה, יוצרים שבלול ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה
  3. מורחים בביצה טרופה ומפזרים שומשום, או תערובת תבלינים לציפוי.
  4. מכניסים לתנור שחומם מראש על -180° עד להזהבה.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: נועם זיגדון

מתכון בורקס גבינה בורקסים טורקי ארוחת בוקר ארוחת ערב

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}