כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024
בדרך לישראל

באמצעות רחפנים: זרימה מאסיבית של להקות ארבה

ממשיכים לנטר את להקות הארבה שחדרו לישראל: אמש נצפתה "זרימה" מאסיבית של להקות ארבה מירדן לכיוון יהל וערנדל, בניגוד לכיוון הרוח | במקביל, קיימות להקות לא גדולות של ארבה בוגר בגזרת קונייטרה בסוריה, 20 ק"מ מזרחית לגבול ישראל

 באמצעות רחפנים: זרימה מאסיבית של להקות ארבה
חגבים צילום: יואב מוטרו

לאחר שבסוף השבוע נכנסו לישראל להקות של ארבה בוגר למרכז הערבה, במשרד החקלאות מעדכנים כי הרוחות המערביות שהיו אתמול (יום שני) וצפויות גם היום (שלישי) גרמו לחלק מהארבה לעבור מזרחה לירדן.

אך לקראת ערב, נכנסה "זרימה" מאסיבית של להקות ארבה מירדן לכיוון יהל וערנדל, בניגוד לכיוון הרוח. ובמקביל, ארגון המזון והחקלאות של האו"ם (FAO) דיווח כי קיימות להקות לא גדולות של ארבה בוגר בגזרת קונייטרה בסוריה, 20 ק"מ מזרחית לגבול ישראל.

גם במקרה זה מדובר בארבה המצוי בשלב הלהקה (גריגרי) בוגר, ולפיכך צבעו צהוב. ככזה, הארבה אינו אוכל כמעט, והנזקים הישירים ממנו אפסיים.

מפקחי השירותים להגנת הצומח ולביקורת במשרד החקלאות ניטרו ובחנו את הלהקות שנכנסו ומצאו שרובן "חונות" בשדות אבטיחים, כאשר הריכוז הגדול ביותר נמצא ביהל. הן לא גרמו נזק משמעותי, אך במרבית המקומות, הארבה החל להזדווג ואף להטיל במקומות עם חול רטוב (אזורים מושקים).

מפקחי משרד החקלאות פרוסים בשטח במספר צוותים שמכסים את כל הגזרות, ובמקביל מופעלים גם תצפיות ומעקב באמצעות רחפנים לאיתור הלהקות במרחב. ציוד הדברה נמצא בכוננות, אך בשלב זה אין צורך להפעילו.

במסגרת ההיערכות לאפשרות כניסתם של נחילי הארבה לשטחי ישראל בימים הקרובים, השירותים להגנת הצומח ולביקורת במשרד החקלאות נערכו עם צוותי פעולה שכבר נפרסו ברחבי הדרום, מאילת ועד הנגב והערבה, ומשמשים כ"סיירת שטח" לניטור מוקדי כניסתן של להקות הארבה, איתור מיקום חניית הלילה של הלהקות ומעקב אחר התקדמותם במרחב. כזכור, הפעם האחרונה הייתה בשנת 2013, כאשר צפה משרד החקלאות מבעוד מועד את כניסתם של להקות ארבה ותנועתן מאילת ועד הנגב.

במהלך מיגור התופעה ועד לסיומה, פעלו צוותים של משרד החקלאות לניטור השטחים ולריסוס מהקרקע ומהאוויר על בסיס יומי, מסביב לשעון, הן מהאוויר והן מהקרקע, עד לסיומה, וזו לא הותירה נזקים ממשיים בחקלאות המקומית

שר החקלאות ופיתוח הכפר, אלון שוסטר: "משרד החקלאות עוקב מקרוב אחר נחילי הארבה במדינות השכנות. הנחיתי את עובדי משרד החקלאות להיערך, ואני בטוח שנדע להתמודד עם הארבה בכל חלקי הארץ"

ד"ר יואב מוטרו, האמון על צוותי השטח לניטור הארבה במשרד החקלאות ופיתוח הכפר: "לא מדובר על נחילים גדולים ולא על מצב חירום. אנו עוקבים ורואים שהארבה מטיל רק בחול רטוב, בשטחים מושקים, כך שהשטח הנרחב בערבה מצטמצם מאד. עם זאת אנו ערוכים ודרוכים, כיוון שבעקבות ההטלות בקרקע, עלול להיוולד דור רב ו"רעב". מצד שני לשלב הצעיר יש גם יתרון, שלב הצעיר וה"רעב" הארבה פחות נייד ולכן הרבה יותר קל להדברה".

ארבה חגבים להקה

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}