כ"א כסלו התשפ"ה
22.12.2024
לאוהבי האתגרים

מתכון לעוגת שכבות שוקולד וגבינה עם כדורי קראנץ' מטורפים

עוגה המורכבת מבסיס של עוגת שוקולד כשמעליה עוגת גבינה צחורה וכדורי גבינה קראנץ' המעטרים אותה | כל שכבה בעוגה הזאת היא עוגה בפני עצמה ואפילו את כדורי הקראנץ' ניתן להגיש כפי שהם או לצפות אותם בשוקולד, אז קחו אויר ותנסו לאתגר את עצמכם ותראו שגם אתם יכולים

מתכון לעוגת שכבות שוקולד וגבינה עם כדורי קראנץ' מטורפים
עוגת שכבות שוקולד וגבינה עם כדוריי קראנץ' מטורפים צילום: שולמית שחר

מתכון לעוגת שכבות שוקולד וגבינה עם כדורי קראנץ' מטורפים

המצרכים לעוגת שכבות שוקולד וגבינה עם כדורי קראנץ' מטורפים:

מידות אוניברסליות

לעוגת השוקולית:

  • 3 ביצים גודל לארג'
  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 כוס קוקוס
  • 1 כוס קמח תופח
  • 1 כוס שוקולית
  • 1 כוס שוקולד מריר מגורר
  • 1 סוכר וניל

לעוגת גבינה צחורה: (עוגה עליונה)

  • 3 ביצים גודל לארג'
  • 500 גרם גבינה לבנה 5%
  • 250 גרם גבינת שמנת
  • 1/4 כוס סוכר
  • 40 גרם אינסטנט פודינג וניל
  • 1/4 כוס קמח

לציפוי גלסאז':

  • 75 גרם מים
  • 150 גרם סוכר
  • 150 גרם גלוקוזה
  • 100 גרם חלב מרוכז
  • 10 גרם ג'לטין
  • 50 גרם מים
  • 150 גרם שוקולד לבן
  • צבע מאכל צהוב

לקראמבל:

  • 50 גרם קמח
  • 50 גרם קוקוס
  • 50 גרם אבקת סוכר
  • 50 גרם חמאה קרה

לכדורי השמנת:

  • 70 גרם חמאה
  • 250 גרם ביסקוויטים בטעם וניל
  • 400 גרם שמנת של פעם
  • 100 גרם אינסטנט פודינג וניל
  • 200 גרם קראמבל (מה שמכינים קודם)

אופן ההכנה לעוגת שכבות שוקולד וגבינה עם כדוריי קראנץ' מטורפים:

הכנת עוגת השוקולית:

  1. בקערה גדולה טורפים במטרפה את הביצים היטב, מוסיפים את השמן ואת מיץ התפוזים ומערבבים היטב, מוסיפים את יתר המצרכים בהדרגה ומאחדים מסה.
  2. משמנים וסוגרים צד אחד של רינג עגול גודל 24 סנטימטר ויוצקים פנימה את המסה
  3. אופים את העוגה בתנור שחומם מראש ל160 מעלות עד הזהבה (בין 40 ל 45 דקות תלוי בתנור)
  4. מצננים היטב ומעבירים סכין בין הרינג לעוגה ומחלצים אותו בעדינות, מורחים על העוגה ומסביב גנאש (100 גרם שוקולד מריר יחד עם 100 גרם שמנת מתוקה ...ממיסים אותם יחד במיקרו ומערבבים ) ומפזרים סוכריות צבעוניות מעל הגנאש ומקפיאים את העוגה

הכנת עוגת גבינה צחורה:

  1. שמים בקערה את הביצים וטורפים אותם במטרפה היטב, מוסיפים את הגבינות ומערבבים, מוסיפים את יתר המצרכים ומאחדים מסה
  2. יוצקים את המסה לתבנית סיליקון משומנת ואופים את העוגה בתנור שחומם ל120 מעלות עד הזהבה אני רוצה שהעוגה תצא בהירה לכן אני מאריכה את זמן האפיה (בחלק התחתון של התנור מניחים תבנית עם מים רותחים למשך כל האפיה.
  3. אם מצפים אותה בכל מקרה אפשר להעלות את חום התנור ל150 מעלות ומקצרים את זמן האפיה לשעה בערך) אופים שעה וחצי מוציאים את העוגה מהתנור ומכסים אותה עד שתצטנן, מקפיאים אותה לפני חילוץ.
  4. מניחים אותה על גבי רשת ויוצקים עליה גלסאז' (אופציונלי) ומניחים אותה במרכז העוגה התחתונה

הכנת ציפוי גלסאז':

  1. ראשית נערבב את הג'לטין יחד עם המים ונניח בצד לחצי שעה
  2. מרתיחים מים סוכר וגלוקוזה עד ל103 מעלות תוך כדי ערבוב עם מרית ...מורידים מהאש ולהוסיף לזה את החלב המרוכז ואת מסת הג'לטין... מוסיפים את השוקולד ואת צבע המאכל וטוחנים במוט בלנדר עד לאיחוד
  3. יוצקים את הגלסאז' על העוגה הקפואה כשהוא בטמפרטורה של 35 מעלות
  4. אם הוא התקרר ניתן לחממו מעט במיקרוגל

הכנת כדורי קראנץ' שמנת: (לקישוט העוגה)

  1. ראשית מכינים קראמבל (בצק פריך פירורי וקראנצ'י) שמוסיף טעם וקראנצ'יות ואותו מוסיפים לכדורי השמנת

הכנת הקראמבל:

  1. שמים במג'ימיקס את כל החומרים ומערבבים  למראה פירורי, מפזרים את זה על גבי נייר אפיה ואופים את זה עד למראה זהוב
  2. לאחר האפיה מפוררים את זה בידיים למראה של פירורים קטנים ואחידים

הכנת כדורי השמנת:

  1. ממיסים את החמאה במיקרוגל בקערה גדולה, מוסיפים את כל החומרים מלבד מהקראמבל ומאחדים את המסה
  2. מוסיפים את הקרמבל ומערבבים עד לאיחוד
  3. דוחסים היטב בכפית ובעזרת הידיים את המסה לתבניות הכדורים (השתמשתי ב2 גדלים...הכנתי 30 כדורים גדולים ו35 כדורים קטנים...את העודפים זוללים) ומקפיאים מספר שעות לפני חילוץ (בכדורים משתמשים לקישוט העוגה העליונה והתחתונה) לאחר שהוצאנו את הכדורים מהמקפיא משאירים אותם בטמפרטורת החדר כחצי שעה
  4. לוקחים קערה קטנה עם קוקוס ומגלגלים אותם עד לציפוי מלא ומקשטים איתם את העוגה...אני הנחתי את הכדורים הקטנים בתוך השקע שבעוגה העליונה ואת הכדורים הגדולים מניחים מסביב לעוגת הגבינה.

כמה טיפים כדי להקל על התהליך האין סופי:

  1. ניתן לוותר על ציפוי הגנאש בעוגת השוקולית ובמקום זה למרוח ממרח כלשהו ואפילו ריבה ומעל זה להצמיד את הסוכריות
  2. ניתן לוותר על ציפוי הגלסאז' בעוגה ולהניח אותה כפי שהיא
  3. אפשר במקום קראמבל לשים בכדורי הגבינה 100 גרם בראס, העוגה תצא מהמם גם עם השינויים האלה וזה יחסוך לכם מספר שלבים

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: שולמית שחר

תבניות הכדורים. קרדיט: שולמית שחר.

תבנית העוגה העליונה. קרדיט: שולמית שחר.

מתכון עוגת שכבות עוגת גבינה עוגת שוקולד

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}