מהמטבח הטורקי
מתכון למאפה גבינה וירק קצוץ
מאפה חלבי וטעים במיוחד מזכיר במראהו פוקאצ'ה אך היא נאפת במלית של גבינה, ירק קצוץ ותבליני הבית, בהגשה לצד סלט ירקות עשיר תקבלו ארוחת ערב משביעה ומוצלחת
- חני לוין
- י"ד אייר התשפ"א
מאפה גבינה וירק קצוץ צילום: עליזה עליון
מתכון למאפה גבינה וירק קצוץ
זמן ההכנה: 120 דקות. זמן אפייה: 20 דקות.
המצרכים למאפה גבינה וירק קצוץ:
לבצק:
- 3 כוסות קמח
- 2 כפות שמרים יבשים
- 1 כף סוכר
- 100מ"ל חלב פושר
- 2 בצים טרופות
- 50 גר' חמאה רכה
- 1 כף מלח
למלית:
- 200 גרם גבינת פטה מפוררת (או בולגרית מעודנת)
- 1 ביצה
- 1/2 כוס פטרוזיליה או כוסברה קצוצים
- 1/2 בצל קצוץ
- פלפל שחור גרוס.
- צ'ילי גרוס
- 25 גר' חמאה חתוכה ל8 קוביות קטנות.
אופן ההכנה למאפה גבינה וירק קצוץ:
- מקערה מערבבים היטב את כל מצרכי הבצק, עד לקבלת בצק אחיד וגמיש.
- מניחים את הקערה בצד כשהיא מכוסה ומתפיחים במשך כשעה
- לאחר כשעה לשים פעם שניה ומחלקים את הבצק ל6 כדורים
- מרדדים כל כדור בצק לפיתה ארוכה ויוצרים שוליים מעט עבים
- מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה
הכנת המילוי:
- בקערה נוספת מערבבים היטב את כל מצרכי המלית מלבד החמאה עד לתערובת אחידה
- מורחים מהמלית על פיתות הבצק ומניחים קוביית חמאה על כל יחידה
- מתפיחים עוד 20 דקות
- ומכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות, למשך 15עד 20 דקות או עד להזהבה יפה.
- מגישים לצד סלט ירקות עשיר וכוס שתייה חמה.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: עליזה עליון.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות