מיוחדת ונהדרת
מתכון לעוגת שמרים במילוי גבינה וצימוקים • צפו
מתכון מיוחד וקל להכנה עוגת שמרים שתי וערב במילוי של גבינה וצימוקים, ממתאימה כהגשה בכל עת, נוחה למשא וטובה בהקפאה, עוגה שלא תפסיקו להכין וליהנות מטעמה המשובח
- נועם זיגדון
- י"ג אייר התשפ"א
- 1 תגובות
עוגת שמרים במילוי גבינה וצימוקים צילום: נועם זיגדון
אופן הכנת העוגה. קרדיט: נועם זיגדוןעוגת שמרים במילוי גבינה וצימוקים - נועם זיגדון
מתכון לעוגת שמרים במילוי גבינה וצימוקים
זמן ההכנה: 120 דקות. זמן אפייה: 25 דקות.
המצרכים לעוגת שמרים במילוי גבינה וצימוקים:
כוס מדידה חד פעמית קרה
לבצק:
- 1 ק"ג קמח
- 3/4 כוס שמן
- 2 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 2 כפות שמרים יבשים
- 1 כף משפר אפיה- מומלץ
- 3 כוסות מים
- תמצית רום/וניל
למילוי הגבינה:
- 250 גר' גבינת טוב טעם
- 3 כפות גבינה לבנה
- 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
- 1/2 כוס סוכר
- 1 ביצה קטנה
- גרידה מלימון - אופציונלי
- תמצית וניל
- 1 כף גדושה קורנפלור
- חופן צימוקים
אופן ההכנה לעוגת שמרים במילוי גבינה וצימוקים:
- בקערה לושו היטב את כל המצרכים עד לקבלת בצק רך ואחיד
- התפיחו במשך שעה, לושו שוב והתפיחו פעם שניה במשך 20 דקות.
הכנת המילוי:
- בקערה ערבבו היטב את כל המצרכים למילוי הגבינה עד לקבלת תערובת אחידה.
- המילוי מספיק ל-3 רולדות, במידה ואתם רוצים למלא את כל הרולדות בגבינה תכפילו כמויות.
הכנת העוגה:
- חלקו את הבצק ל- 4- 5 כדורים
- רדדו כל כדור בצק למלבן ומרחו במרכז ממילוי הגבינה.
- ליצירת עוגת שתי וערב - חרצו פסים משני צידי המלבן והכניסו אותם זה על גבי זה בצורת צמה, כך שהפסים מכסים את מילוי הגבינה.
- ליצירת רולדה - רדדו כדור בצק למלבן מרחו ממילוי הגבינה וגלגלו לרולדה.
- התפיחו במשך 15 דקות והברישו בביצה טרופה.
- הכניסו לתנור שחומם מראש על 180° למשך כ- 25 דק'
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: נועם זיגדון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות