מתכון מעניין
מדהים: כך יוצרים שומשום צבעוני
קישוטים קטנים ומדליקים לעיצובי עוגות, מגנומים ופטיפורים ואפילו לקישים מעוצבים, מתכון לשומשום בצבעים מרהיבים שיוסיפו המון ססגוניות ויופי לכל קינוח חגיגי
- שולמית שחר
- א' אייר התשפ"א
שומשום צבעוני צילום: שולמית שחר
מתכון לשומשום צבעוני
זמן ההכנה: 60 דקות.
המצרכים לשומשום צבעוני:
- 50 גרם שומשום
- 1 כפית מים רותחים
- צבע מאכל לפי דרישה
אופן ההכנה לשומשום צבעוני:
- בקערה קטנה שמים את המים עם צבע המאכל ומערבבים היטב (אני משתמשת בצבע מאכל ג'יל)
- מוסיפים לקערה את השומשום מערבבים היטב ומניחים בצד (השומשום רטוב מעט בגלל המים) לאחר שעה מערבבים שוב (השומשום לח כי הוא מתחיל להתייבש)
- לאחר שעה מערבבים שוב (השומשום התייבש ומוכן לאפיה)
- מדליקים תנור על חום של 100 מעלות, מפזרים את השומשום על גבי משטח אפיה ואופים אותו תוך כדי ערבוב מידי פעם עד שהוא קלוי, במשך כ20 דקות (ניתן לאפות בתוך פיירקס)
- לאחר האפיה משאירים את השומשום בתנור כחצי שעה
- מעבירים לקופסת אכסון ומאחסנים סגור במקרר.
- מוסיפים לכל קינוח למראה חגיגי יותר.
- דוגמא לפטיפור המעוצב בשומשום צבעוני. קרדיט: שולמית שחר
בהצלחה רבה.
המתכון מאת: שולמית שחר.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות