עשיר ומעניין
מתכון לסלט פטריות ובצל מוקפצים עם טחינה
סלט הטחינה הקלאסית עדיין מהווה מרכיב תובעני ומתבקש במטבח בכל הגשה עשירה ומעניינת וחלק בלתי נפרד מתחושת השלמות של שולחן השבת, אך הפעם במתכון מעניין יותר, פטריות ובצל מוקפצים המשתלבים עם הטחינה יוצרים סלט חדש ונהדר
- חני לוין
- א' אייר התשפ"א
סלט פטריות ובצל מוקפצים עם טחינה צילום: נועם זיגדון
מתכון לסלט פטריות ובצל מוקפצים עם טחינה
זמן ההכנה: 30 דקות.
המצרכים לסלט פטריות ובצל מוקפצים עם טחינה:
לפטריות:
- 2 בצלים גדולים קצוצים דק
- 2 קופסות / סלסלות פטריות חתוכות
- פפריקה מתוקה וחריפה
- מלח
- שמן
לטחינה:
- 500 גר' טחינה גולמית
- 4-5 שיני שום כתוש
- פלפל שחור
- מיץ מלימון טרי
- 1/2 ליטר מים
- פטרוזיליה קצוצה
- מלח
אופן ההכנה לסלט פטריות ובצל מוקפצים עם טחינה:
הכנת הפטריות:
- חממו מחבת עם מעט שמן וטגנו את הבצל עד להשחמה, הוסיפו את הפטריות והקפיצו במשך 5 דקות, תבלו בפפריקה ובמלח ובשלו עוד 3 דקות.
הכנת הטחינה:
- ערבבו בהדרגה את הטחינה עם המים ותבלו.
- פזרו פטרוזיליה קצוצה וערבבו מעט.
- העבירו את תערובת הפטריות לקערת הטחינה וערבבו היטב עד לאיחוד.
- שמו בקירור עד להגשה.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: נועם זיגדון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות