כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024
משודרג ומיוחד

מתכון לקציצות הודו טחון ברוטב גרגירי חומוס

קציצות הודו הן חלק בלתי נפרד משגרת היום יום כאשר ברוב הבתים מכינים אותן ובכל פעם בצורה שונה, והפעם ברוטב אדום עם גרגירי חומוס ויורק קצוץ המוסיפים ומשדרגים אותן

מתכון לקציצות הודו טחון ברוטב גרגירי חומוס
קציצות הודו טחון ברוטב גרגירי חומוס צילום: נועם זיגדון

מתכון לקציצות הודו טחון ברוטב גרגירי חומוס

זמן ההכנה: 40 דקות.

המצרכים לקציצות הודו טחון ברוטב גרגירי חומוס:

כוס מדידה חד פעמית חמה

לקציצות:

  • 1 ק"ג הודו טחון (ניתן להמיר בבשר טחון)
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 1/2 גמבה קצוצה דק דק
  • צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 3 כפות פירורי לחם
  • 1 ביצה M
  • 1/4 כוס מים
  • 1 כפית ראס אל חנות
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/4 כפית כורכום
  • מעט אגוז מוסקט
  • 1 כפית אבקת מרק
  • 1 כפית מלח
  • פלפל שחור

לרוטב:

  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 5 שיני שום פרוס
  • 1 קופסא חומוס גרגרים
  • 1 צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כפית ראס אל חנות
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1/4 כפית כורכום
  • 1/2 כפית כמון
  • אגוז מוסקט
  • 1/2 כף אבקת מרק
  • 1-1/2 כוסות מים
  • 1/4 כוס שמן
  • מלח

אופן ההכנה לקציצות הודו טחון ברוטב גרגירי חומוס:

  1. בקערה מערבבים היטב את כל המצרכים לקציצות ומניחים בצד כ 10 דקות לספיגת נוזלים.
  2. מחממים סיר רחב עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד לשקיפות, מוסיפים את השום ומטגנים 2 דקות, מוסיפים כוס מים, מתבלים ומבשלים כ 5 דקות.
  3. את תערובת ההודו הטחון מכדררים לכדורים ומכניסים בתוך הרוטב.
  4. מבשלים כ-10 דקות (לא לגעת עד שיתפס)
  5. מוסיפים חצי כוס מים ואבקת מרק עוף ומפזרים פטרוזיליה קצוצה, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים במשך כחצי שעה
  6. מוציאים מהאש ומגישים לצד אורז לבן או כל מאכל אהוב.

בהצלחה רבה ובתאבון.

המתכון מאת: נועם זיגדון

מתכון קציצות קציצות בשר ארוחת צהריים

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}