פשוטה ומרהיבה
מתכון לעוגת לימון מבושמת ומיוחדת
עוגה קלה להכנה ומהירה, של טורט לימון מלאה רעננות, היא מצופה באבקת סוכר ופרוסות לימון ותפוז המתבשלות על האש ויוצרות קישוט ריחני ומבשם שאף אחד לא יפספס
- חני לוין
- כ"ט ניסן התשפ"א
עוגת לימון מבושמת ומיוחדת צילום: נועם זיגדון
מתכון לעוגת לימון מבושמת ומיוחדת
זמן ההכנה: 60 דקות. זמן אפייה: 45 דקות.
המצרכים לעוגת לימון מבושמת ומיוחדת:
לעוגה:
כוס מדידה חד פעמית חמה
- 6 ביצים L
- 2.5 כוסות קמח
- 1 אבקת אפיה
- 1/2 כוס שמן
- 1-1/2 כוסות סוכר
- 1 קליפת לימון שלם מגורד
- 1/2 כוס לימון סחוט
- 1/2 כוס מים
- 2 סוכר וניל
לקישוט:
- אבקת סוכר
- 1 תפוז חתוך לפרוסות דקות
- 1 לימון חתוך לפרוסות דקות
- 1/2 כוס מיץ תפוזים
- 1/2 לימון סחוט
- 2 כפות סוכר
- 1 סוכר וניל
אופן ההכנה לעוגת לימון מבושמת:
הכנת העוגה:
- מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים
- בקערת החלמונים מוסיפים את האבקת האפיה, השמן, כוס סוכר ומערבבים, מוסיפים את קליפת הלימון המגורדת, הסוכר וניל, המים והמיץ לימון ומערבבים היטב
- מוסיפים בהדרגה את הקמח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה וללא גושים
- מקציפים את החלבונים עם 1/2 כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב.
- מוסיפים את תערובת החלמונים לקצף ומערבבים בתנועות קיפול עד לאיחוד.
- משמנים תבנית אפיה בינונית ושופכים לתוכה את הבלילה.
- מכניסים לתנור שחומם מראש על- 180° ואופים במשך כ- 45 דקות
- מוציאים מהתנור ומצננים היטב.
הכנת הקישוט:
- פורסים את התפוז והלימון לפרוסות דקות, מכניסים לסיר ומוסיפים את יתר המצרכים לקישוט.
- מבשלים על הגז כ-10 דקות, מסננים מנוזלים ומקררים.
- מניחים פרוסת לימון ופרוסת תפוז על העוגה עם אבקת הסוכר.
ויש לכם עוגה במראה יוקרתי במיוחד.
קרדיט: עליזה עליון
המתכון מאת: נועם זיגדון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות