מרשים וחגיגי
מתכון לנתחי סלמון צרובים, במשרה טריאקי על מצע פטריות ונבטים
פתיח מרשים וחגיגי במיוחד לאירוע או לארוחת חג | דג הסלמון זוכה ובצדק, למירב כוכבי המלוכה במדד האירוח. תוסיפו לו עיבוד מיוחד של טעם, הרמוניה חגיגית וטרייה של פטריות, נבטים ומצע ירוק והנה קבלתם נוסחה מנצחת
- חני לוין
- כ"ד ניסן התשפ"א
נתחי סלמון צרובים, במשרה טריאקי על מצע פטריות ונבטים צילום: ריצ'ל רייך
מתכון לנתחי סלמון צרובים, במשרה טריאקי על מצע פטריות ונבטים
זמן ההכנה: 30 דקות
המצרכים לנתחי סלמון צרובים, במשרה טריאקי על מצע פטריות ונבטים:
- 8 עלי חסה טריים
- 2 כוסות לקט עלי בייבי
- 6 פרוסות פילה סלמון טרי
- 250 גרם פטריות טריות
- 1 קופסת נבטים עבים
- 3/4 כוס רוטב טריאקי איכותי
- 1 כף שומשום קלוי
אופן ההכנה לנתחי סלמון צרובים, במשרה טריאקי על מצע פטריות ונבטים:
- פורסים את נתחי הסלמון לקוביות בגודל 2 2X ס"מ ומשרים למשך שעה ברוטב הטריאקי.
- לאחר ההשריה, מעבירים את החתיכות לסיר עם מחצית מכמות משרה הטריאקי (בשארית המשרה נעשה שימוש בהמשך), מוסיפים 2 כפות שמן ומטגנים טיגון קל על להבה נמוכה עד להזהבה נאה של החתיכות מכל צידיהן.
- כעת פורסים את הפטריות ומטגנים בסיר נפרד עם הנבטים ושארית רוטב הטריאקי. מערבבים היטב.
- בסיום הטיגון, כשהפטריות והנבטים רכים וזהובים מוסיפים את נתחי הסלמון ומערבבים בעדינות.
- את גרגירי השומשום קולים קלות על מחבת ללא שמן תוך בחישה מתמדת. (גרגירי השומשום נקלים במהירות, יש לשים לב שלא יחרכו)
- סמוך להגשה חותכים את עלי החסה לרצועות בינוניות ומערבבים עם עלי הבייבי. פורסים את תערובת העלים כמצע על כלי ההגשה, מעליה
- מוסיפים את תערובת הסלמון עם הרוטב, ומפזרים מעל את השומשום הקלוי.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: ריצ'ל רייך, מחברת הספר 'סוד הגן'
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות