כ"א כסלו התשפ"ה
22.12.2024
חטיף של חמצמצות מעודנת

מתכון למלפפון כפרי בהחמצה ביתית

דווקא הטעם החמוץ הזה מסמל טעם מתוק של בית | מלבד הצבע אין כמעט כל משותף בין המלפפונים המוחמצים בבית לבין אלו הנרכשים בחנויות, זהו חטיף של חמצמצות מעודנת וטעם נפלא! תופתעו לגלות תהליך פשוט וקליל למלפפונים מוחמצים

מתכון למלפפון כפרי בהחמצה ביתית
מלפפון כפרי בהחמצה ביתית צילום: ריצ'ל רייך

מתכון למלפפון כפרי בהחמצה ביתית

זמן ההכנה: 15 דקות

המצרכים למלפפון כפרי בהחמצה ביתית:

  • 10 מלפפונים קטנים מובחרים
  • 1/4 כוס חומץ טבעי
  • 1 כפית מלח בישול גס
  • 1/2 כפית סוכר
  • 4 שיני שום טריות

תוספות לבחירה:

  • 1 פלפל אדום
  • 1/2 פלפלון חריף
  • צרור עלי שמיר

אופן ההכנה למלפפון כפרי בהחמצה ביתית:

  1. בוחרים בצנצנת זכוכית בינונית ומסדרים בה את המלפפונים בקליפתם, זה ליד זה.
  2. בכלי נפרד מערבבים את החומץ עם המלח והסוכר ושופכים לצנצנת המלפפונים.
  3. כאן המקום לפרוס את שיני השום ולהוסיפן לתחמיץ. הן מקבלות טעם נפלא בהחמצה.
  4. לתוספת צבע וחריפות ניתן לפרוס את הפלפל האדום לרצועות מאורכות, לחתוך את הפלפלון לחתיכות קטנות ולהשרות יחד עם המלפפונים.
  5. מוסיפים צרור עלי שמיר שטופים, ממלאים את הצנצנת במים עד שפתה וסוגרים הרמטית.
  6. משהים ליומיים לפחות במקום קריר ומוצל (לא במקרר), מבלי לפתוח את המכסה.

טיפ: המלפפונים והפלפלים המיועדים להחמצה חייבים להיות טריים מאוד ומומלץ שלא ישהו קודם בקירור.

בהצלחה רבה ובתאבון.

המתכון מאת: ריצ'ל רייך, מחברת הספר 'סוד הגן'

מתכון מלפפונים מלפפונים חמוצים החמצה ביתית

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}