חטיף של חמצמצות מעודנת
מתכון למלפפון כפרי בהחמצה ביתית
דווקא הטעם החמוץ הזה מסמל טעם מתוק של בית | מלבד הצבע אין כמעט כל משותף בין המלפפונים המוחמצים בבית לבין אלו הנרכשים בחנויות, זהו חטיף של חמצמצות מעודנת וטעם נפלא! תופתעו לגלות תהליך פשוט וקליל למלפפונים מוחמצים
- חני לוין
- כ"ד ניסן התשפ"א
מלפפון כפרי בהחמצה ביתית צילום: ריצ'ל רייך
מתכון למלפפון כפרי בהחמצה ביתית
זמן ההכנה: 15 דקות
המצרכים למלפפון כפרי בהחמצה ביתית:
- 10 מלפפונים קטנים מובחרים
- 1/4 כוס חומץ טבעי
- 1 כפית מלח בישול גס
- 1/2 כפית סוכר
- 4 שיני שום טריות
תוספות לבחירה:
- 1 פלפל אדום
- 1/2 פלפלון חריף
- צרור עלי שמיר
אופן ההכנה למלפפון כפרי בהחמצה ביתית:
- בוחרים בצנצנת זכוכית בינונית ומסדרים בה את המלפפונים בקליפתם, זה ליד זה.
- בכלי נפרד מערבבים את החומץ עם המלח והסוכר ושופכים לצנצנת המלפפונים.
- כאן המקום לפרוס את שיני השום ולהוסיפן לתחמיץ. הן מקבלות טעם נפלא בהחמצה.
- לתוספת צבע וחריפות ניתן לפרוס את הפלפל האדום לרצועות מאורכות, לחתוך את הפלפלון לחתיכות קטנות ולהשרות יחד עם המלפפונים.
- מוסיפים צרור עלי שמיר שטופים, ממלאים את הצנצנת במים עד שפתה וסוגרים הרמטית.
- משהים ליומיים לפחות במקום קריר ומוצל (לא במקרר), מבלי לפתוח את המכסה.
טיפ: המלפפונים והפלפלים המיועדים להחמצה חייבים להיות טריים מאוד ומומלץ שלא ישהו קודם בקירור.
בהצלחה רבה ובתאבון.
המתכון מאת: ריצ'ל רייך, מחברת הספר 'סוד הגן'
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות