כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024
מהמטבח הבוכרי

מתכון לבחש – אורז עם בשר וירק קצוץ

ארוחת צהריים בסיר אחד ובטעם משובח, מתכון ל'בחש', תבשיל בוכרי המורכב מאורז, בשר וירק קצוץ מתבשלים יחד ויוצרים מנה מוצלחת וטעימה במיוחד

מתכון לבחש – אורז עם בשר וירק קצוץ
בחש – אורז עם בשר וירק קצוץ צילום: נועם זיגדון

מתכון לבחש – אורז עם בשר וירק קצוץ

זמן ההכנה: 60 דקות.

המצרכים לבחש – אורז עם בשר וירק קצוץ:

  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 3 חבילות של כוסברה קצוצה
  • 1/2 כוס שמן
  • 3 כוסות אורז
  • 400 גרם טחול / חזה / עוף / בשר או כל בשר אחר שאוהבים
  • זרעי כוסברה טחונים
  • פלפל שחור
  • כורכום
  • מלח
  • כמון
  • 6 כוסות מים רותחים

אופן לבחש – אורז עם בשר:

  1. חממו סיר עם מעט שמן וטגנו את הבצל עד להזהבה
  2. הוסיפו את הבשר וטגנו כ-10 דקות נוספות תוך כדי ערבוב תמידי
  3. הוסיפו את הכוסברה וערבבו במשך דקה, הוסיפו כ- 3  כוסות מים
  4. ובשלו כחצי שעה על אש גבוהה
  5. תבלו והוסיפו עוד 3 כוסות מים רותחים והביאו לרתיחה
  6. שטפו היטב את האורז וסננו, הוסיפו לסיר
  7. ובשלו כ 10 דק' על להבה גבוהה עם סיר פתוח
  8. שהמים מגיעים לגובה האורז העבירו ללהבה בנונית על אש נמוכה, כסו את הסיר ובשלו כ-20 דקות

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: נועם זיגדון

מתכון אורז בשר בחש

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}