מהמטבח הבוכרי
מתכון לבחש – אורז עם בשר וירק קצוץ
ארוחת צהריים בסיר אחד ובטעם משובח, מתכון ל'בחש', תבשיל בוכרי המורכב מאורז, בשר וירק קצוץ מתבשלים יחד ויוצרים מנה מוצלחת וטעימה במיוחד
בחש – אורז עם בשר וירק קצוץ צילום: נועם זיגדון
מתכון לבחש – אורז עם בשר וירק קצוץ
זמן ההכנה: 60 דקות.
המצרכים לבחש – אורז עם בשר וירק קצוץ:
- 1 בצל גדול קצוץ
- 3 חבילות של כוסברה קצוצה
- 1/2 כוס שמן
- 3 כוסות אורז
- 400 גרם טחול / חזה / עוף / בשר או כל בשר אחר שאוהבים
- זרעי כוסברה טחונים
- פלפל שחור
- כורכום
- מלח
- כמון
- 6 כוסות מים רותחים
אופן לבחש – אורז עם בשר:
- חממו סיר עם מעט שמן וטגנו את הבצל עד להזהבה
- הוסיפו את הבשר וטגנו כ-10 דקות נוספות תוך כדי ערבוב תמידי
- הוסיפו את הכוסברה וערבבו במשך דקה, הוסיפו כ- 3 כוסות מים
- ובשלו כחצי שעה על אש גבוהה
- תבלו והוסיפו עוד 3 כוסות מים רותחים והביאו לרתיחה
- שטפו היטב את האורז וסננו, הוסיפו לסיר
- ובשלו כ 10 דק' על להבה גבוהה עם סיר פתוח
- שהמים מגיעים לגובה האורז העבירו ללהבה בנונית על אש נמוכה, כסו את הסיר ובשלו כ-20 דקות
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: נועם זיגדון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות