כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024
נוהגים לאכול במימונה

מתכון לז'אבן - ממתק מהמטבח המרוקאי

לכבוד המימונה, 'בחדרי חרדים' מביא לכם מתכון לז'אבן, ממתק המגיע מהמטבח המרוקאי, ונוהגים לאכלו בשמחת המימונה | קרם המוקצף עם סירופ מתוק המוגש עם אגוזי מלך, שקדים, פיסטוקים או דרז'ה

מתכון לז'אבן - ממתק מהמטבח המרוקאי
ז'אבן - ממתק מהמטבח המרוקאי צילום: נועם זיגדון

מתכון לז'אבן - ממתק מהמטבח המרוקאי / נועם זיגדון

זמן ההכנה: 20 דקות.

המצרכים לז'אבן - ממתק מהמטבח המרוקאי:

כוס מדידה חד פעמית חמה

  • 2 חלבונים L
  • 2 כוסות סוכר
  • 1 כוס מים
  • 1/2 לימון סחוט

אופן ההכנה לז'אבן - ממתק מהמטבח המרוקאי:

  1. בסיר הכניסו את הסוכר עם המים והלימון והביאו לרתיחה.
  2. הנמיכו את האש ובשלו במשך 25 דקות, וקררו. (נוצר סירופ)
  3. בקערה נוספת הקציפו את החלבונים כ-3 דקות
  4. והוסיפו בהדרגה את הסירופ תוך כדי הקצפה במהירות גבוהה
  5. כאשר כל הסירופ נטמע, הקציפו עוד כ-5 דקות נוספות
  6. והעבירו את הקרם לקערה
  7. קשטו בשקדים, אגוזי מלך, פיסטוקים או דרז'ה

תרבחו ותסעדו

 

מתכון מימונה ממתק מרוקאי ז'אבן

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}