נוהגים לאכול במימונה
מתכון לז'אבן - ממתק מהמטבח המרוקאי
לכבוד המימונה, 'בחדרי חרדים' מביא לכם מתכון לז'אבן, ממתק המגיע מהמטבח המרוקאי, ונוהגים לאכלו בשמחת המימונה | קרם המוקצף עם סירופ מתוק המוגש עם אגוזי מלך, שקדים, פיסטוקים או דרז'ה
- נועם זיגדון
- כ"א ניסן התשפ"א
ז'אבן - ממתק מהמטבח המרוקאי צילום: נועם זיגדון
מתכון לז'אבן - ממתק מהמטבח המרוקאי / נועם זיגדון
זמן ההכנה: 20 דקות.
המצרכים לז'אבן - ממתק מהמטבח המרוקאי:
כוס מדידה חד פעמית חמה
- 2 חלבונים L
- 2 כוסות סוכר
- 1 כוס מים
- 1/2 לימון סחוט
אופן ההכנה לז'אבן - ממתק מהמטבח המרוקאי:
- בסיר הכניסו את הסוכר עם המים והלימון והביאו לרתיחה.
- הנמיכו את האש ובשלו במשך 25 דקות, וקררו. (נוצר סירופ)
- בקערה נוספת הקציפו את החלבונים כ-3 דקות
- והוסיפו בהדרגה את הסירופ תוך כדי הקצפה במהירות גבוהה
- כאשר כל הסירופ נטמע, הקציפו עוד כ-5 דקות נוספות
- והעבירו את הקרם לקערה
- קשטו בשקדים, אגוזי מלך, פיסטוקים או דרז'ה
תרבחו ותסעדו
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות