כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024
כשרה לפסח וטעימה במיוחד

מתכון לעוגת גבינה אפויה בציפוי לבן בוהק

לאוהדי החלבי: מתכון לעוגת גבינה אפויה המתאימה במיוחד לאחר הקידוש לשבת בבוקר, טעימה ומוצלחת וקלה להכנה בציפוי שמנת המוסיפה את הטעם והמראה המשובח לעוגה טובה

מתכון לעוגת גבינה אפויה בציפוי לבן בוהק
עוגת גבינה אפויה כשרה לפסח צילום: חני לוין

מתכון לעוגת גבינה אפויה בציפוי לבן בוהק

זמן ההכנה: 35 דקות. זמן אפייה: 75 דקות.

המצרכים לעוגת גבינה אפויה בציפוי לבן בוהק:

לעוגה:

  • 6 ביצים
  • 1.5 כוסות סוכר
  • 2 סוכר וניל
  • 3 כפות גדושות קמח תפו"א
  • 500 גר' גבינה לבנה
  • 200 מל' שמנת חמוצה / לבן

לציפוי:

  • 1 שמנת חמוצה
  • 1 סוכר וניל
  • 1.5 כפות סוכר

אופן ההכנה לעוגת גבינה אפויה בציפוי לבן בוהק:

  1. הפרידו את הביצים
  2. בקערת החלמונים הכניסו 1/2 כוס סוכר, סוכר וניל, קמח תפו"א, גבינה ושמנת חמוצה. ערבבו היטב עד לקבלת מרקם אחיד.
  3. בקערה נוספת, הקציפו את החלבונים עם 1 כוס סוכר עד לקבלת קצף לבן וחלק.
  4. ערבבו בתנועות קיפול את הקצף עם תערובת החלמונים עד לאיחוד.
  5. שפכו לתבנית עגולה והכניסו לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 60 דקות.
  6. בקערית ערבבו את המצרכים לציפוי. כשהעוגה מסיימת מרחו עליה את הציפוי והכניסו לתנור לעוד 15 דקות.
  7. השאירו את העוגה בתנור כבוי עם דלת פתוחה והצננות ולאח"מ הכניסו לקירור עד להגשה.

בהצלחה רבה ובתאבון

מתכון עוגת גבינה כשר לפסח

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}