עיקרית לשבת
מתכון לפרוסות בשר ברוטב פטריות
עיקרית לערב שבת או חג עם פרוסות בשר כתף המתבשלות ברוטב אדום עם פטריות שלמות וטבעות כרפס, מתובלים במגוון תבליני הבית ויוצרים מנה מכובדת ומרשימה והכי חשוב טעימה
- חני לוין
- י"ט ניסן התשפ"א
פרוסות בשר ברוטב פטריות צילום: נועם זיגדון
מתכון לפרוסות בשר ברוטב פטריות
זמן ההכנה: 40 דקות. זמן בישול: שעתיים וחצי.
המצרכים לפרוסות בשר ברוטב פטריות:
2 ק"ג בשר בקר כתף מרכזי מספר 5, פרוס לפרוסות בעובי 2-3 ס"מ
לרוטב:
- 1/4 כוס שמן
- 2 כפות פפריקה מתוקה
- 1 כפית פפריקה חריפה
- מים
- 6-7 שיני שום
- 1 חב' פטריות שלמות / חתוכות
- 1 כף אבקת מרק עוף
- פלפל שחור לפי הטעם
- 2 גבעולי כרפס חתוכים לעיגולים
- מלח לפי הטעם
אופן ההכנה לפרוסות בשר ברוטב פטריות:
- חממו בסיר רחב את השמן והוסיפו 2 כפות פפריקה מתוקה וכפית פפריקה חריפה שרפו קלות בשמן במשך כדקה והוסיפו מיד 1 כוס מים,
- הוסיפו את שיני השום וסדרו את הבשר על הרוטב, הוסיפו מים עד לכיסוי הבשר
- הוסיפו פטריות שלמות או חתוכות, כף אבקת מרק עוף, מלח, פלפל שחור וכרפס
- בשלו על אש גבוהה עם סיר מכוסה כשעתיים וחצי, עד שהבשר מתרכך, הוסיפו מים לפי הצורך.
בהצלחה רבה וחג שמח
המתכון מאת: נועם זיגדון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות