כ' כסלו התשפ"ה
21.12.2024
מעדן בשרי

מתכון לעוף בתנור עם נענע וחצאי לימון

ארוחת צהריים או מנה עיקרית משודרגת ומהירת הכנה, כרעיים עוף הנאפים בתנור על מצע של פרוסות לימון ושום עם עלי נענע טרייה היוצרים יחדיו מנה מיוחדת ואנינת טעם

מתכון לעוף בתנור עם נענע וחצאי לימון
עוף בתנור עם נענע וחצאי לימון צילום: נועם זיגדון

מתכון לעוף בתנור עם נענע וחצאי לימון

זמן ההכנה: 10 דקות. זמן אפייה: 95 דקות.

המצרכים לעוף בתנור עם נענע וחצאי לימון:

  • 8-10 כרעיים עוף
  • לימון שלם פרוס לחצאי ירח
  • 1/2 צרור נענע טריה
  • 1 ראש שום

לרוטב:

  • 1/3 כוס שמן זית
  • 3-4 כפות סילאן
  • פלפל שחור אנגלי
  • מלח

אופן ההכנה לעוף בתנור עם נענע וחצאי לימון:

  1. בקערית הכניסו את כל מצרכי הרוטב וערבבו היטב עד לקבלת רוטב אחיד.
  2. מרחו את העוף היטב מכל הצדדים ברוטב וסדרו בתבנית אפייה.  
  3. פזרו את הנענע, הלימון והשום על העוף וכסו בנייר כסף.
  4. הכניסו לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך כשעה וחצי, עד לבישול מלא של העוף.
  5. אם יש צורך השאירו בתנור כרבע שעה נוספת.
  6. הסירו את נייר הכסף, והכניסו לתנור להשחמה כ 15 דקות.

טיפ: ניתן להוסיף תפוחי אדמה או ירקות אהובים נוספים.

בהצלחה רבה ובתאבון

קרדיט: סמדר פרגר

המתכון מאת: נועם זיגדון

מתכון עוף ארוחת צהריים

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}