כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024
לכבוד החג

מתכון לעוגת שכבות שוקולד וקוקוס

עוגה טעימה במיוחד, במראה ובטעם של חמץ, תוכלו להרשים איתה כל אורח באחד מימי חול המועד או לכבוד החג, שילוב של בסיס טורט אגוזים, שוקולד ושכבת קוקוס מוקצפת היוצרים יחדיו את העוגה הנהדרת הזו

מתכון לעוגת שכבות שוקולד וקוקוס
עוגת שכבות שוקולד וקוקוס צילום: מירב מלכה

מתכון לעוגת שכבות שוקולד וקוקוס / מאת: מירב מלכה

זמן ההכנה: 45 דקות. זמן אפיה: 20 דקות

המצרכים לעוגת שכבות שוקולד וקוקוס:

לבסיס:

  • 6 חלמונים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 2/3 שמן
  • 2 סוכר וניל
  • 1/4 כוס מיץ תפוזים
  • 1 אבקת אפיה
  • 50 גר' אגוזים טחונים
  • 1.5 כוסות קמח תפו"א
  • 1/4 כוס מים

לשכבת השוקולד:

  • 3 כפות שמן
  • 3 כפות קקאו
  • 1/4 כוס מים
  • 1/4 כוס יין
  • 3/4 כוס סוכר

לשכבת הקוקוס המוקצף:

  • 6 חלבונים
  • 1 כוס סוכר
  • 75 גר' קוקוס

אופן ההכנה לעוגת שכבות שוקולד וקוקוס:

הכנת הבסיס:

  1. בקערה הכניסו את כל המצרכים מלבד האגוזים וערבבו היטב עד לקבלת תערובת חלקה וללא גושים, (ניתן להכניס למעבד מזון) הוסיפו את האגוזים וערבבו היטב.
  2. העבירו את הבלילה לתבנית אפיה בינונית והכניסו לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 14 דקות עד שהעוגה כמעט אפויה.

הכנת שכבת השוקולד:

  1. בסיר הכניסו את המצרכים, המיסו על האש וערבבו היטב עד לקבלת בלילה שוקולדית סמיכה ואחידה וללא גושים. הסירו מהאש ומרחו על בסיס העוגה.

הכנת הקוקוס המוקצף:

  1. הקציפו את החלבונים עם הסוכר בהדרגה עד לקבלת קצף יציב. הוסיפו את הקוקוס וערבבו בתנועות קיפול עד לקבלת קצף אחיד.
  2. שפכו את הקצף על שכבת השוקולד ושטחו בעזרת כף.
  3. הכניסו לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 15 דקות עד להזהבה.
  4. הוציאו מהתנור וצננו.

בהצלחה רבה וחג שמח.

 

 

מתכון כשר לפסח עוגת שכבות

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}