כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024
מעולה לארוחת ערב

מתכון ללזניה כשרה לפסח

אוהבים לזניה? קבלו מתכון פסחי וטעים במיוחד של לזניה מפנקת עם מלא גבינה צהובה, עם רוטב עגבניות ומגוון תוספות לבחירתכם, מתכון מעולה לארוחת ערב חלבית ומשביעה במיוחד

מתכון ללזניה כשרה לפסח
לזניה כשרה לפסח צילום: נועם זיגדון

מתכון ללזניה כשרה לפסח

זמן ההכנה: 30 דקות. זמן אפיה: 30 דקות.

המצרכים ללזניה כשרה לפסח:

תבנית חד פעמית בנונית

  • 6-8 מצות

למילוי:

  • 3 קוטג'
  • 1 ביצה
  • פלפל שחור
  • מלח

לרוטב:

  • 3 כפות רסק
  • 1 כוס מים
  • מעט חומץ
  • 4 שיני שום כתוש
  • מלח
  • פלפל שחור
  • אורגנו
  • שמן

אופן ההכנה ללזניה כשרה לפסח:

  1. את המצות הרטיבו מתחת לכיור במים זורמים במשך דקה סגרו את הברז והחזיקו מעל הכיור שכל המים ייזלו, עטפו במגבת ולאחר 5 דקות הרטיבו שוב המתינו שהנוזלים יגמרו עטפו שוב והניחו רבע שעה בצד .

הכנת המילוי:

  1. בקערה הכניסו את כל המצרכים וערבבו היטב עד לאיחוד.

הכנת הרוטב:

  1. בסיר הכניסו את כל המצרכים ובשלו במשך 10 דקות תוך ערבוב תמידי.

הרכבת הלזניה:

  1. הניחו בתבנית מרופדת בנייר אפייה שכבה של מצות, מרחו ברוטב, שפכו חצי מכמות תערובת הקוטג' ופזרו גבינה צהובה
  2. שוב הניחו שכבה נוספת של מצות מרחו רוטב שפכו את חצי כמות תערובת קוטג' שנותרה ופזרו גבינה צהובה.
  3. כסו הכל בשכבה של מצות עם מעט רוטב ופזרו כמות נדיבה של גבינה צהובה
  4. הכניסו לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך כחצי שעה

ניתן להוסיף:

פטריות/ חצילים מטוגנים/ זיתים ועוד תוספות אהובות.

בהצלחה רבה וחג שמח.

המתכון מאת: נועם זיגדון

מתכון כשר לפסח לזניה ארוחת ערב חלבי

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}