כ"א כסלו התשפ"ה
22.12.2024
אל תפספסו

מתכון למעדן חרוסת פסחית עשירה ומתוקה

ליל הסדר הוא רק הפתיח שלה, חרוסת טובה הופכת להיות מעדן חג אמיתי בכל ארוחה. על המצה או לידה | טעמי פירות מרעננים, יין משובח, וטחינה גסה למדי של הרכיבים כמו גם שביבי האגוזים מוסיפים למרקם הנפלא. אל תוותרו על החוויה

מתכון למעדן חרוסת פסחית עשירה ומתוקה
מעדן חרוסת פסחית עשירה ומתוקה צילום: ריצ'ל רייך

מתכון למעדן חרוסת פסחית עשירה ומתוקה

זמן ההכנה: 15 דקות

המצרכים מעדן חרוסת פסחית עשירה ומתוקה:

  • 6 תפוחים מזן "דלישס"
  • 1 כוס שברי אגוזי מלך
  • 1 כוס יין אדום מתוק ישן
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כפית זנגוויל יבש טחון
  • 6 תמרים מיובשים

אופן ההכנה למעדן חרוסת פסחית עשירה ומתוקה:

  1. קלפו את התפוחים וגרדו במעבד מזון על מגרדת גסה, לקבלת רצועות דקות.
  2. את האגוזים והתמרים רסקו בעדינות מעבד המזון, שימו לב שלא יטחנו יתר על המידה.
  3. את יתר רכיבי התיבול: היין, הסוכר והזנגוויל הוסיפו לתערובת התפוחים, האגוזים והתמרים וערבבו באופן ידני.
  4. לאיחוד וספיגת הטעמים, אכסנו את התערובת בכלי סגור הרמטית והניחו בקירור למספר שעות.
  5. קחו טעימה מהתערובת הקסומה והגישו בחגיגיות...
  6. טיפ: למי שלא מצויד במעבד מזון לפסח, ניתן לגרד את התפוחים בפומפייה ידנית. את התמרים ניתן לחתוך לחתיכות קטנות באמצעות סכין חדה, ואילו את האגוזים, להכניס לשקית אוכל עבה ובאמצעות פטיש שניצלים (בצידו החלק) לדפוק ולפורר לחתיכות גסות.

בהצלחה רבה ופסח כשר ושמח

המתכון מאת: ריצ'ל רייך, מחברת הספר 'סוד הגן'

מתכון חרוסת

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}