גבוהה ומרשימה
מתכון לעוגת פרג כשרה לפסח
קינוח, נשנוש או ממתק, העוגה הטעימה שתכניס אתכם לאווירת חג משגעת, עוגת פרג מרשימה, מתאימה במיוחד לפסח ומעשירה את תפריט הקינוחים המתוקים בחג או בחול המועד
- חני לוין
- י"א ניסן התשפ"א
עוגת פרג כשרה לפסח צילום: נועם זיגדון
מתכון לעוגת פרג כשרה לפסח
זמן ההכנה: 30 דקות. זמן אפייה: 45 דקות.
המצרכים לעוגת פרג כשרה לפסח:
כוס מדידה חד פעמית חמה
תבנית 24-26 או חד פעמית בנונית
- 5 ביצים
- 1.5 כוסות סוכר
- 1 כוס פרג שלם
- 1/2 כוס מים
- קליפת מתפוז שלם חתוכים לקוביות קטנות
- 1/2 כוס שמן
- 3/4 כוס מיץ תפוזים
- 1 סוכר וניל
- 1-1/2 כוסות קמח מצות
- 1 אבקת אפיה
לציפוי שוקולד:
- 1 חב' שוקולד מריר
- 1/2 מיכל קצפת צמחית
אופן ההכנה לעוגת פרג כשרה לפסח:
- הפרידו את הביצים, את החלבונים הקציפו עם 1/2 כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב.
- בקערת החלמונים הוסיפו את יתר המצרכים וערבבו היטב
- ערבבו בתנועות קיפול את הקצף עם תערובת החלמונים עד לקבלת בלילה אחידה.
- העבירו את הבלילה לתבנית אפיה ושטחו, הכניסו לתנור שחומם מראש על 180° למשך כ-45 דקות .
לציפוי שוקולד:
- המיסו את השוקולד והקצפת הצמחית עד להמסה מלאה וערבבו לאיחוד.
- שפכו על העוגה והכניסו לקירור.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: נועם זיגדון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות