כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024
פתיח מנצח

מתכון לדג סלומון וסירות תפו"א ברוטב סילאן וחרדל

מה יש בדגים שהופך אותם באופן טבעי לפתיח מנצח? אולי מרקם בשרם העדין, או ה'כניעה' שלהם למאמצי התיבול | מתכון לנתחי סלמון ברוטב של סילאן ודבש וקוביות תפוחי אדמה עם בצל ירוק קצוץ הנותן את המראה היוקרתי והטעם המשובח, יוצרים יחד מנה טעימה ומוצלחת

מתכון לדג סלומון וסירות תפו"א ברוטב סילאן וחרדל
דג סלומון וסירות תפו״א ברוטב סילאן וחרדל צילום: יגאל אמדדי

מתכון לדג סלומון וסירות תפו״א ברוטב סילאן וחרדל

זמן ההכנה: 45 דקות. זמן אפייה: 15 דקות.

המצרכים לדג סלומון וסירות תפו״א ברוטב סילאן וחרדל:

נתחי סלומון כמספר הסועדים

תפו״א קלופים חתוכים לרצועות עבות

בצל ירוק קצת

מלח גס

לרוטב:

3 כפות מחמאה מומסת

1/2 כוס סילאן

1 כף חרדל דיז’ון

1/2 כפית כמון

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

1/4 כפית מוסקט

1/4 כפית בהרט

1 לימון סחוט

אופן הכנה לדג סלומון וסירות תפו״א ברוטב סילאן וחרדל:

הרתיחו במים עם מלח את תפו״א עד לשליש בישול, סננו היטב וצננו.

במחבת הניחו את כל המצרכים לרוטב והניחו על האש עד להמסה מלאה ולקבלת רוטב אחיד.

הכניסו את הדג למחבת לבישול במשך שתי דקות מכל כיוון.

העבירו את הדגים לתבנית אפיה

הוסיפו את תפו״א לרוטב שבמחבת וערבבו עד לכיסוי מלא מכל הצדדים,

העבירו את תפוחי האדמה לתבנית הדגים ושפכו מעל הכל את הרוטב שנותר במחבת.

פזרו מלמעלה בצל ירוק קצוץ ומעט מלח גס והכניסו לתנור שחומם מראש על 220 מעלות למשך רבע שעה.

הערה: לגרסה חלבית ניתן להשתמש בחמאה סמנה במקום מחמאה.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: יגאל אמדדי, שף ויועץ קולינרי.

מתכון דגים סילאן דבש רוטב דג סלמון

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}