כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024
משהו טוב באמת

מתכון ללחם בשר בזילוף טחינה וקישוטי ירק קצוץ

הניחוח האישי תמיד יעניק את תחושת ה"וואו" כשתרצו להרשים עם משהו טוב באמת | את הלחם החגיגי הזה כדאי לשמור תמיד לארוחה מפתיעה, שילוב של בצק הנאפה עם תערובת בשר ריחני ובהגשת זילוף הטחינה ועלעלי הירק הקצוצים יוצרים ארוחה טעימה ונהדרת

מתכון ללחם בשר בזילוף טחינה וקישוטי ירק קצוץ
לחם בשר בזילוף תחינה וקישוטי ירק קצוץ צילום: מירב מלכה

מתכון ללחם בשר בזילוף טחינה וקישוטי ירק קצוץ / מאת: מירב מלכה

זמן ההכנה: 75 דקות. זמן האפייה: 20 דקות.

המצרכים ללחם בשר בזילוף טחינה וקישוטי ירק קצוץ:

לבצק:

  • 1 ק"ג קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 4 כפות סוכר
  • 2.5 כוסות מים
  • 1/2 כוס שמן
  • 1.5 כפות מלח.

למילוי:

  • 2 בצלים גדולים קצוצים
  • 1 ק"ג בשר טחון
  • ניתן להוסיף שומן כבש למי שאוהב
  • פלפל שחור
  • מלח
  • (חציל שרוף ישדרג את הטעם)
  • תבלין על האש.
  • 1 כפית רסק עגבניות.

אופן ההכנה ללחם בשר בזילוף טחינה וקישוטי ירק קצוץ:

הכנת הבצק:

  1. בקערה לוש את כל המצרכים עד לקבלת בצק טוב, הניחו בצד את הקערה כשהיא מכוסה והתפיחו במשך כשעה.

הכנת המילוי:

  1. חממו מחבת רחבה עם מעט שמן וטגנו את הבצל עד להזהבה, הוסיפו את יתר המצרכים וערבבו היטב, בשלו במשך 20 דקות תוך ערבוב תמידי.

הרכבת הלחם:

  1. רדדו מהבצק עיגול וצרו גומה במרכז הבצק, הניחו בתוך הגומה ממילוי הבשר, והברישו את הצדדים בביצה טרופה ופזרו שומשום.
  2. הניחו על תבנית מרופדת בנייר אפייה, והכניסו לתנור שחומם מראש על 200 מעלות למשך 15 עד 20 דקות.
  3. הוציאו מהתנור, זלפו טחינה ופזרו מעט כוסברה והגישו.

בהצלחה רבה ובתאבון.

מתכון לחם בשר לחם בשר ארוחת צהריים בשרי

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}