כ"א כסלו התשפ"ה
22.12.2024
ארוחת ערב מיוחדת

מתכון לעגבניות במילוי גבינות וירק קצוץ

ארוחת ערב מיוחדת במינה ומלאת בריאות, עגבניות במילוי של מבחר גבינות המשולבות בירק קצוץ המוסיף טעם מיוחד ומוצלח, בתוספת שושני חציל ועגבנייה הנחים על העגבניות ויוצרים מראה מכובד ועשיר יותר

מתכון לעגבניות במילוי גבינות וירק קצוץ
עגבניות במילוי גבינות וירק קצוץ צילום: נועם זיגדון

מתכון לעגבניות במילוי גבינות וירק קצוץ

זמן ההכנה: 40 דקות. זמן האפייה: 30 דקות.

המצרכים לעגבניות במילוי גבינות וירק קצוץ:

  • 10 עגבניות בשלות
  • 2 שיני שום כתוש
  • 250 גרם גבינת ריקוטה / נפוליאון / סימפוניה
  • עירית / שמיר / בזיליקום / ריחן / אורגנו טרי...
  • 100 גרם גבינה צהובה מגורדת
  • גבינה מלוחה - אופציונלי
  • פלפל שחור
  • מלח

לשושנה:

  • חציל צר חצוי לאורך ופרוס דק
  • עגבנייה חצויה פרוסה דק
  • מלח

אופן הכנה לעגבניות במילוי גבינות וירק קצוץ:

  1. רוקנו את פנים העגבניות, והניחו בצד את קעריות העגבניות שנוצרו.
  2. את תכולת העגבניות שהוצאתם הכניסו לקערה ותבלו במלח. הניחו במסננת למשך רבע שעה עד שכל הנוזלים מופרשים ותבלו בפלפל שחור, שום וירק, ערבבו לתערובת אחידה והניחו בתחתית התבנית.
  3. בקערה נפרדת ערבבו את כל הגבינות, השום והירק. ותבלו במלח ופלפל שחור (ניתן לגוון בסוג הגבינה והירק גאודה או צ'דר עובד נהדר)
  4. מלאו את העגבניות בתערובת הגבינות והניחו על העגבניות שבתבנית.

הכנת השושנה:

  1. פזרו מלח על פרוסות החציל והניחו בצד ל-10 דקות
  2. טגנו את פרוסות החציל בחצי טיגון משני הכיוונים.
  3. הניחו פרוסת חציל על פרוסת עגבנייה וגלגלו, הניחו את השושנה שנוצרה על העגבנייה הממולאת בגבינות והכניסו לתנור שחומם מראש על 180° למשך כחצי שעה, עד לריכוך.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: נועם זיגדון

מתכון עגבניות גבינות ממולא

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}