שר הביטחון מבהיר: "מומלץ לצד הלבנוני שלא לבדוק את עוצמתו של צה"ל"
שר הביטחון אמר היום בביקורו בגליל המערבי כי "אם תתרחש כאן מלחמה או ימי קרב, אז שני הצדדים יפגעו- אבל הצד הלבנוני ירגיש את זה בצורה חד משמעית"
- אבי גדלוביץ'
- ב' ניסן התשפ"א
שר הביטחון, בני גנץ, חנך הבוקר (שני) את מרכז החוסן בקיבוץ כברי לתושבי אשכול הגליל המערבי, שהוקם בתמיכת משרד הביטחון, ביחד עם השר לנושאים אזרחיים וחברתיים במשרד הביטחון מיכאל ביטון, ראש רח"ל יורם לרדו, ראשי אשכול רשויות גליל מערבי ובכירים נוספים.
בסיום הטקס אמר השר גנץ: "אנחנו נמצאים בגזרה הצפונית, גזרה שהיא שקטה יחסית כעת- אבל אי אפשר שלא לזכור את הדי הפיצוצים שליוו את האזור הזה במשך עשרות שנים ובפיקים של סבבים ושל מבצעים"
"ללא ספק", הוסיף, "אם תתרחש כאן מלחמה או ימי קרב, אז שני הצדדים יפגעו- אבל הצד הלבנוני ירגיש את זה בצורה חד משמעית, עוצמתית ומומלץ לו שלא לנסות לבדוק את עוצמתה של מדינת ישראל ואת עוצמתו של צה"ל".
"אנחנו ניצבים אל מול לבנון ואני אומר לכם שבלבנון יש אלפי בתים שיש להם חדר טילים וחדר אורחים באותו בית. לנו יש חובה מוסרית להגן על אזרחי מדינת ישראל ואנחנו נתקוף את חדרי הטילים האלה. אנחנו מחויבים להגן על אזרחינו קודם כל ולעשות את מירב המאמצים שהאזרחים בצד השני לא יפגעו".
השר לנושאים אזרחיים וחברתיים במשרד הביטחון, מיכאל ביטון הוסיף: "עם כניסתנו לממשלה, שמנו לנו למטרה להקים שני מרכזי חוסן בגליל המערבי והמזרחי עבור תושבי קו העימות בגבול הצפון, לאחר שבשנים האחרונות לא פעלו מרכזי חוסן באזור. מרכזי החוסן מצטרפים להישגים נוספים שהשגנו עבור תושבי הצפון, ביניהם השלמת מיגון וממ״דים בהשקעה של 100 מיליון ש"ח, והשלמת כלל כיתות הכוננות ברשויות המקומיות, הנותנות מענה בטחוני ראשוני בחירום".
"אנו נוקטים במשרד הביטחון, בהובלת שר הביטחון בני גנץ, מדיניות מרחיבה, במטרה לקחת אחריות כוללת- כך עשינו בקורונה, כשמשרד הביטחון ופיקוד העורף הפכו להיות הגורם המשמעותי ביותר עבור הרשויות המקומיות, וכך אנו עושים כעת עם תמיכת משרד הביטחון בהקמת מרכזי החוסן בגליל המערבי והמזרחי".
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות