מהמטבח הטריפוליטאי
מתכון לחריימה – דגים ברוטב אדום
"חריימה" מתכון קל להכנת מגוון סוגי דגים האהובים עליכם, מתבשלים ברוטב אדום ועסיסי ובתיבול מיוחד | מנת דגים המתאימה כמנת פתיחה לצד החלה הטרייה בסעודת ליל שבת
- חני לוין
- כ"ח אדר התשפ"א
חריימה – דגים ברוטב אדום צילום: נועם זיגדון
מתכון לחריימה – דגים ברוטב אדום
זמן ההכנה: 25 דקות. זמן בישול: 30 דקות.
המצרכים לחריימה – דגים ברוטב אדום:
- דג בורי/נילוס /מושט/ דניס לפי מספר הסועדים (מושרים במים וחומץ)
- שמן
- פפריקה חריפה ומתוקה
- 3-4 כפות רסק
- 1/2 ראש שום
- פלפל חריף
- 2 כוסות מים
- 1 כף כמון
- כרויה קימל טחון - מומלץ
- 1 לימון סחוט
- מלח
אופן הכנה לחריימה – דגים ברוטב אדום:
- חממו בסיר כמות נדיבה של שמן והוסיפו את הפפריקה החריפה והמתוקה ערבבו במשך 2 דקות להשחמת השמן.
- הוסיפו רסק עגבניות ומים וערבבו היטב, הוסיפו את יתר המצרכים מלבד הדגים וערבבו היטב.
- שטפו היטב את הדגים השרויים והניחו אותם בתוך הרוטב, הביאו לרתיחה והנמיכו את האש, בשלו במשך כחצי שעה.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: נועם זיגדון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות