כ"א כסלו התשפ"ה
22.12.2024
הפתרון של הד"ר

המומחה מהמרכז הרפואי "מדיקה RMC" מסביר: כך תטפלו בכאבי הברכיים

רשת המרכזים הרפואיים מדיקה זוכה לאמון רב מצד המטופלים הנהנים מרפואה בסטנדרטים הגבוהים ביותר, המנתחים המובילים בתחומם, זמינות תורים גבוהה, הסדרים עם קופות החולים ואווירה איכותית המותאמת לציבור החרדי • ד"ר מאוריציו פינקלשטיין, מומחה בפגיעות ומחלות ברכיים, רפואת ספורט, כירורגיה של הברך וארתרוסקופיה, מבצע ניתוחים במרכז הרפואי מדיקה RMC בעפולה ומציג במאמר מיוחד את הסיבות לכאבי ברכיים והפתרונות הרפואיים לבעיה

המומחה מהמרכז הרפואי "מדיקה RMC" מסביר: כך תטפלו בכאבי הברכיים
כאבי ברכיים צילום: istok

מפרק הברך הוא הגדול ביותר בגוף האדם וככזה הוא נתון לעומסים רבים. כל עומס משקל גופנו נשען על הברכיים שלנו ולכן, בכל פעולה – ריצה, הליכה ואפילו עמידה - המפרק נתון ללחצים רבים. תלונות של מטופלים על כאבי ברכיים הן דבר שכיח.

איך בנוי בעצם מפרק הברך? הוא מורכב מעצמות, רצועות, מיניסקוס, שרירים וגידים, אשר פועלים יחדיו בהתאמה. במקרה של פגיעה באחד או יותר ממרכיבים אלו, עלולים להופיע כאבי ברכיים בחלקים שונים של הברך - הברך הקדמית, האחורית או בתוך המפרק עצמו.

מה גורם לכאבי הברכיים?

סיבות שונות ומגוונות עלולות לגרום להופעת כאבים בברכיים: דלקת, השמנת יתר, טראומה (חבלה), הרמת משקלים כבדים באורח קבע, פעילות גופנית מאומצת, או היעדר פעילות, אשר גורם להיחלשות השרירים האמורים להגן על הברך ולתמוך בה. התופעה נפוצה יותר בקרב ספורטאים, מכיוון שפעילות ספורטיבית, כגון קפיצה או ריצה, יוצרת עומס גדול מאוד על המפרק. הדבר גורם לפגיעה בתיאום כל הגורמים המרכיבים את מפרק הברך, ויוצר שחיקה במרכיבים אלו. בנוסף, שיעור הפציעות בקרב ספורטאים הוא גדול בהרבה מיתר האוכלוסייה והוא כולל את הפציעות הבאות: שבר, קרע במיניסקוס, קרע ברצועה, קרע בבורסה (שק מלא בנוזל שמטרתו לסכך מפרקים שונים בגוף: כתף, מרפק, ירך, ברך וכד').

סיבות נוספות להופעת כאבי ברכיים היא דלקת פרקים (אוסטאוארתריטיס), כאבים במפרק אחר המוקרנים לברך, כאבי גדילה ועוד.


מרכז מדיקה • רוי אבן צור

כיצד נאבחן את סיבת הכאב?

כאשר מופיעים כאבים בברכיים יש לגשת לאורתופד אשר יחליט על הבדיקה המתאימה: אולטרסאונד, רנטגן, MRI ...

כיצד מטפלים בכאבי ברכיים?

הטיפול מתחלק לשלוש אפשרויות עיקריות:

  • טיפולים שמרניים– כוללים פיזיותרפיה ,שימוש במדרסים ואפוסתרפיה. הטיפול הפיזיותרפי משפר את תנועת הברך וניתן להיעזר בו גם כטיפול משלים לפני או אחרי ניתוח, לזירוז ההחלמה וחיזוק השרירים. המדרסים והאפוסתרפיה מסייעים בשיפור היציבה ואיזון הגוף.
  • טיפולים תרופתיים כגון הזרקות של סטרואידים או חומצה היאלורונית לתוך מפרק הברך, או תרופות נוגדות דלקת.
  • ניתוחים כירורגיים– כאשר הטיפול השמרני והתרופתי אינו מצליח וישנה פגיעה משמעותית באיכות חייו של המטופל, כדאי לשקול התערבות ניתוחית, כגון ניתוח ארתרוסקופיה.

מהי ארתרוסקופיית ברך?

ארתרוסקופיה של הברך היא טכניקה כירורגית שיכולה לאבחן ולטפל בבעיות במפרק הברך. במהלך הניתוח, הרופא מבצע חתך קטן מאוד, שדרכו הוא מכניס לתוך הברך מצלמה זעירה המכונה ארתרוסקופ. זה מאפשר לרופא לראות את החלק הפנימי של המפרק על גבי מסך, לאבחן את הבעיה בברך ובמידת הצורך לתקנה בעזרת מכשירים קטנים שנמצאים בתוך הארתרוסקופ. באמצעות פעולה זו ניתן לטפל בבעיות כמו קרע במיניסקוס או שחיקה התחלתית בסחוס במפרק הברך, ולבצע תיקון קרע ברצועות המפרק.

לרשת מדיקה שלושה מרכזים רפואיים: מדיקה ת"א - 2147*, מדיקה בית חולים אלישע חיפה - 3873* ומדיקה RMC עפולה - 2323*.

התכנים המובאים במאמר אינם מהווים עצה רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא

כאבים כאבי רגליים ברכיים

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}