מנת פתיחה ייחודית
מתכון לשיפודי קבבציל – חציל ספירלה על שיפוד במילוי קציצות בשר
יוקרתי, טעים ומכובד: קבלו מתכון מושלם למנת פתיחה מעניינת ומוצלחת המתאימה גם כארוחת צהרים חגיגית | ספירלת חציל הממולאת בתערובת בשר הנאפת בתנור עם רוטב עגבניות עסיסי
- חני לוין
- כ"ג אדר התשפ"א
שיפודי קבבציל – חציל ספירלה על שיפוד במילוי קציצות בשר צילום: נועם זיגדון
מתכון לשיפודי קבבציל –חציל ספירלה על שיפוד במילוי קציצות בשר
זמן ההכנה: 30 דקות. זמן אפייה: 60 דקות.
המצרכים לשיפודי קבבציל –חציל ספירלה על שיפוד במילוי קציצות בשר:
- 2-3 חצילים צרים ומאורכים
- שיפודים עבים
- מלח
לתערובת הבשר:
- 1 ק"ג בשר טחון
- 2 בצלים קצוצים דק דק
- חופן פטרוזיליה קצוצה דק
- 2 כפות פירורי לחם (בפסח ניתן להמיר לקמח מצה)
- 1 ביצה
- 1 כף תבלין לקציצות של מימון
- פלפל שחור
- מלח
לרוטב:
- 1 בצל גדול קצוץ
- 3 כפות רסק עגבניות
- 5 שיני שום כתוש
- 2 כוסות מים
- תבלין לקציצות
- פפריקה מתוקה / חריפה
- כורכום
- שמן
- מלח
אופן הכנה לשיפודי קבבציל –חציל ספירלה על שיפוד במילוי קציצות בשר:
לתערובת הבשר:
- בקערה ערבבו היטב את כל המצרכים עד לקבלת עיסה אחידה
- הורידו את ראש החציל והכניסו את החציל לשיפוד
- חיתכו בצורת ספירלה את החציל עד הסוף ופיתחו אותו על השיפוד, פזרו מלח, ומלאו אותו בתערובת הבשר. והניחו בתוך תבנית אפייה.
לרוטב:
- חממו מחבת עם מעט שמן וטגנו את הבצל עד להשחמה.
- הוסיפו את הרסק עם 1/2 כוס מים והשחימו אותו תוך כדי ערבוב תמידי, הוסיפו את התבלינים, השום ויתרת המים בהדרגה וערבבו הביאו לרתיחה וכבו את האש.
- השאירו בצד חצי כוס מהרוטב
- שפכו את הרוטב מעל ספירלת החציל וכסו בנייר כסף.
- הכניסו לתנור שחומם מרא על 200° למשך כשעה
- הוציאו מהתנור ושפכו מעל החציל את הרוטב בנותר בצד.
- ניתן לצלות את החציל על המנגל, לאפות בתנור או לבשל על הגז
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: נועם זיגדון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות