יוקרתית וטעימה
מתכון לשעועית ירוקה מוקפצת ברוטב טריאקי ופיצוחים זרועים
תוספת קלה ומעניינת של שעועית מוקפצת בשילוב פלפל חריף, תבלינים ורוטב טריאקי המוסיפים טעם נהדר למנת טעימה ומוצלחת בזריעת מגוון פיצוחים היוצרים מנת תוספת יוקרתית וטעימה במיוחד
- חני לוין
- כ"ג אדר התשפ"א
שעועית ירוקה מוקפצת ברוטב טריאקי ופיצוחים זרועים צילום: יהודית וינטרוב
מתכון לשעועית ירוקה מוקפצת ברוטב טריאקי ופיצוחים זרועים
זמן ההכנה: 12 דקות.
המצרכים לשעועית ירוקה מוקפצת ברוטב טריאקי ופיצוחים זרועים:
- 700 גר' שעועית ירוקה קפואה
- 1 פלפל חריף קצוץ
- 3 שיני שום פרוסות
- 2 כפות גדושות רוטב טריאקי
- 1.5 כפות סוכר חום
- מלח לפי הטעם
- פלפל שחור לפי הטעם
- 1 כפית ג'ינג'ר קצוץ
- מעט שמן לטיגון
- 1 כוס תערובת פיצוחים קלויים: שומשום, שברי בוטנים, פקאנים טבעיים קצוצים גס, פיסטוקים קצוצים, שקדים מולבנים, גרעיני חמנייה, גרעיני דלעת, ועוד
אופן ההכנה לשעועית ירוקה מוקפצת ברוטב טריאקי ופיצוחים זרועים:
- חממו מחבת רחבה עם השמן וטגנו את השום עד להזהבה, הוסיפו את הפלפל החריף וטגנו במשך 5 עד 7 דקות.
- הוסיפו את הג'ינג'ר והשעועית וטגנו במשך 5 דקות תוך כדי ערבוב תמידי.
- הוסיפו את רוטב הטריאקי, הסוכר החום, המלח והפלפל השחור וערבבו היטב, טגנו במשך 10 דקות נוספות עד לספיגת הטעמים תוך כדי הקפצה תמידית.
- העבירו לקערת הגשה ופזרו מלמעלה את כוס הפיצוחים והגישו.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: יהודית וינטרוב
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות