לכבוד שבת קודש
מתכון לדג סלמון בתנור עם פול ברוטב מרוקאי
מחפשים רעיון למנת דג יוקרתית ומוצלחת? קבלו מתכון מעולה לדג סלמון שלם ברוטב מרוקאי, בשילוב של פול ורצועות גמבה הנחות סביב הדג ונותנות את הטעם והמכובדות לכבוד סעודת שבת
- חני לוין
- כ"א אדר התשפ"א
דג סלמון בתנור עם פול ברוטב מרוקאי צילום: נועם זיגדון
מתכון לדג סלמון בתנור עם פול ברוטב מרוקאי
זמן ההכנה: 25 דקות. זמן אפיה: 17 דקות.
המצרכים לדג סלמון בתנור עם פול ברוטב מרוקאי:
- 1 סלמון שלם מפולט
- 1 שקית פול ירוק
- 1 גמבה חתוכה לרצועות
- עגבניות שרי
- 5 שיני שום כתוש לרוטב
- 5 שיני שום מסביב לדג
- 1/2 כוס שמן
- 1 כף פפריקה מתוקה
- כוסברה קצוצה
- 1 כוס מים
- 1/2 כפית כורכום
- פלפל שחור
- מלח
אופן ההכנה לדג סלמון בתנור עם פול ברוטב מרוקאי:
- השרו את הדג עם מים ומעט חומץ במשל כרבע שעה
- סננו וייבשו אותו עם נייר סופג
- חרצו חריצים לאורך ולרוחב, והניחו אותו מעל תבנית אינגליש קייק
- בקערה ערבבו היטב את הפפריקה, השמן, השום, הכורכום, המלח, הפלפל שחור והשום ומרחו את הדג, ופזרו את הירקות בתבנית .
- הוסיפו לתערובת התבלינים 1 כוס מים ושפכו מעל הירקות
- פזרו מעל הכל כוסברה קצוצה והכניסו לתנור שחומם מראש על 200° למשך כ-17 דקות
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: נועם זיגדון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות