כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024
לכבוד שבת קודש

מתכון לדג סלמון בתנור עם פול ברוטב מרוקאי

מחפשים רעיון למנת דג יוקרתית ומוצלחת? קבלו מתכון מעולה לדג סלמון שלם ברוטב מרוקאי, בשילוב של פול ורצועות גמבה הנחות סביב הדג ונותנות את הטעם והמכובדות לכבוד סעודת שבת

מתכון לדג סלמון בתנור עם פול ברוטב מרוקאי
דג סלמון בתנור עם פול ברוטב מרוקאי צילום: נועם זיגדון

מתכון לדג סלמון בתנור עם פול ברוטב מרוקאי

זמן ההכנה: 25 דקות. זמן אפיה: 17 דקות.

המצרכים לדג סלמון בתנור עם פול ברוטב מרוקאי:

  • 1 סלמון שלם מפולט
  • 1 שקית פול ירוק
  • 1 גמבה חתוכה לרצועות
  • עגבניות שרי
  • 5 שיני שום כתוש לרוטב
  • 5 שיני שום מסביב לדג
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • כוסברה קצוצה
  • 1 כוס מים
  • 1/2 כפית כורכום
  • פלפל שחור
  • מלח

אופן ההכנה לדג סלמון בתנור עם פול ברוטב מרוקאי:

  1. השרו את הדג עם מים ומעט חומץ במשל כרבע שעה
  2. סננו וייבשו אותו עם נייר סופג
  3. חרצו חריצים לאורך ולרוחב, והניחו אותו מעל תבנית אינגליש קייק
  4. בקערה ערבבו היטב את הפפריקה, השמן, השום, הכורכום, המלח, הפלפל שחור והשום ומרחו את הדג, ופזרו את הירקות בתבנית .
  5. הוסיפו לתערובת התבלינים 1 כוס מים ושפכו מעל הירקות
  6. פזרו מעל הכל כוסברה קצוצה והכניסו לתנור שחומם מראש על 200° למשך כ-17 דקות

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: נועם זיגדון

 

מתכון דג סלמון רוטב מרוקאי דג מרוקאי

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}