כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024
חמוץ חריף

מתכון לסירות חצילים עם סלט חי ועסיסי

מתכון מיוחד וקל במיוחד לארוחת ערב | סירות חצילים צלויים בתנור בתוספת של סלט ירקות עסיסי בתיבול חריף חמוץ ובזילוף של טחינה מלמעלה יוצרים טעם מרענן ומוצלח

מתכון לסירות חצילים עם סלט חי ועסיסי
סירות חצילים עם סלט חי ועסיסי צילום: נועם זיגדון

מתכון לסירות חצילים עם סלט חי ועסיסי

זמן ההכנה: 30 דקות. זמן אפייה: 35 דקות

המצרכים לסירות חצילים עם סלט חי ועסיסי:

  • חציל
  • שמן זית
  • מלח

לסלט ירקות:

  • 1/2 בצל קצוץ
  • 1 עגבנייה חתוכה לקוביות קטנות
  • חופן כוסברה קצוצה
  • שמן
  • מלח
  • פלפל שחור
  • מיץ לימון
  • סלט טחינה מוכן.

אופן ההכנה לסירות חצילים עם סלט חי ועסיסי:

  1. חתכו את החציל לשניים וצרו חריצים לאורך ולרוחב
  2. הברישו בשמן זית ופזרו מלח
  3. הניחו על תבנית מרופדת בנייר אפייה והכניסו לתנור שחומם מראש על -200° עד להשחמה וריכוך של החצילים, והוציאו מהתנור

הכנת הסלט:

  1. בקערה הכניסו את העגבנייה החתוכה, הבצל הקצוץ והכוסברה הקצוצה ותבלו במעט שמן, מלח, פלפל שחור, ולימון. ערבבו היטב והניחו כף וחצי מסלט הירקות על חצאי החצילים המוכנים.
  2. זלפו מלמעלה סלט טחינה והגישו לצד לחם טרי, פיתות או ג'פטות

בהצלחה רבה ובתאבון

קרדיט מתכון: סמדר פרגר

מאת: נועם זיגדון

חצילים מתכון ארוחת ערב סלט

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}