כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024
חגיגי וריחני

מתכון למג'דרה מבורגול

ארוחת צהרים עם מתכון למג'דרה מעניינת המחליפה את האורז בבורגול ובשילוב עדשים ירוקות ובצל מטוגן מלמעלה, יוצרים מעדן ריחני וטעם מיוחד לארוחה חגיגית יותר

מתכון למג'דרה מבורגול
מג'דרה מבורגול צילום: נועם זיגדון

מתכון למג'דרה מבורגול

זמן ההכנה: 45 דקות. זמן בישול: 20 דקות.

המצרכים למג'דרה מבורגול:

  • 1 וחצי כוסות עדשים ירוקות (שרויים במים במשך חצי שעה)
  • 3 כוסות בורגול גס (שרויים במים במשך חצי שעה)
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כף כמון
  • 3/4 כף מלח
  • פלפל שחור
  • 1/4 כוס שמן
  • 1.5 ליטר מים
  • 3 בצלים גדולים קצוצים
  • שמן

אופן ההכנה למג'דרה מבורגול:

  1. הרתיחו את העדשים עם 3 כוסות מים במשך כחצי שעה עד שהעדשים מתרככים
  2. שטפו טוב את הבורגול והוסיפו לסיר העדשים, הוסיפו מים במידת הצורך (המים צריכים להיות 1 ס"מ מעל הבורגול)
  3. תבלו ובשלו על אש גבוהה עד שהמים מגיעים לגובה הבורגול, העבירו ללהבה נמוכה וכסו את הסיר, בשלו במשך כ- 20 דקות.
  4. חממו מחבת עם מעט שמן וטגנו את הבצל עד להשחמה נאה.
  5. שפכו את הבצל המטוגן על הבורגול המוכן והגישו.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: נועם זיגדון

מתכון מג'דרה בורגול

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}