חגיגי וריחני
מתכון למג'דרה מבורגול
ארוחת צהרים עם מתכון למג'דרה מעניינת המחליפה את האורז בבורגול ובשילוב עדשים ירוקות ובצל מטוגן מלמעלה, יוצרים מעדן ריחני וטעם מיוחד לארוחה חגיגית יותר
- חני לוין
- ט"ז אדר התשפ"א
מג'דרה מבורגול צילום: נועם זיגדון
מתכון למג'דרה מבורגול
זמן ההכנה: 45 דקות. זמן בישול: 20 דקות.
המצרכים למג'דרה מבורגול:
- 1 וחצי כוסות עדשים ירוקות (שרויים במים במשך חצי שעה)
- 3 כוסות בורגול גס (שרויים במים במשך חצי שעה)
- 1 כפית כורכום
- 1 כף כמון
- 3/4 כף מלח
- פלפל שחור
- 1/4 כוס שמן
- 1.5 ליטר מים
- 3 בצלים גדולים קצוצים
- שמן
אופן ההכנה למג'דרה מבורגול:
- הרתיחו את העדשים עם 3 כוסות מים במשך כחצי שעה עד שהעדשים מתרככים
- שטפו טוב את הבורגול והוסיפו לסיר העדשים, הוסיפו מים במידת הצורך (המים צריכים להיות 1 ס"מ מעל הבורגול)
- תבלו ובשלו על אש גבוהה עד שהמים מגיעים לגובה הבורגול, העבירו ללהבה נמוכה וכסו את הסיר, בשלו במשך כ- 20 דקות.
- חממו מחבת עם מעט שמן וטגנו את הבצל עד להשחמה נאה.
- שפכו את הבצל המטוגן על הבורגול המוכן והגישו.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: נועם זיגדון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות