כ"ד כסלו התשפ"ה
25.12.2024
חגיגית וססגונית

מתכון לעוגת פקאן ופירות יבשים

עוגה בחושה ומוצלחת, קלה להכנה וטעימה | שילוב של אגוזי פקאן ופירות יבשים קצוצים הנותנים טעם מיוחד לעוגה חגיגית וססגונית | מתאימה לכל עת ונוחה לאכסון

מתכון לעוגת פקאן ופירות יבשים
עוגת פקאן ופירות יבשים צילום: שולמית שחר

מתכון לעוגת פקאן ופירות יבשים

זמן ההכנה: 25 דקות. זמן האפייה: 40 דקות.

המצרכים לעוגת פקאן ופירות יבשים:

  • 6 ביצים גודל לארג'
  • 1 כוס סוכר
  • 1 סוכר וניל
  • 1/2 כוס שמן
  • 1/2 כוס מיץ תפוזים טרי
  • 1 כוס קמח תופח (או כוס קמח רגיל עם כפית אבקת אפיה)
  • 1.5 כוסות קוקוס
  • 100 גרם אגוזי פקאן קצוצים
  • 150 גרם פירות יבשים קצוצים (מה שאוהבים)

אופן ההכנה לעוגת פקאן ופירות יבשים:

  1. במיקסר עם וו הקצפה מקציפים ביצים שלמות במשך מספר דקות, מוסיפים את הסוכרים ומקציפים עוד מספר דקות, המסה יוצאת צהבהבה ותפוחה.
  2. מנמיכים את מהירות המיקסר למינימום ומוסיפים בהדרגה את השמן ומיץ התפוזים ומוסיפים את הקוקוס.
  3. בקערה נפרדת מערבבים את הפירות היבשים והאגוזים עם הקמח ומוסיפים אותם בהדרגה למסה, תוך כדי ערבול איטי, עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. יוצקים את המסה לתבנית בינונית סיליקון או אחרת משומנת ומקומחת (אפשר למלא את המסה כמעט עד סוף התבנית, העוגה תופחת מעט)
  5. אופים בתנור שחומם מראש ל170 מעלות עד הזהבה, במשך כ45 דקות
  6. מצננים ומקפיאים לפני חילוץ.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: שולמית שחר

 

מתכון עוגה בחושה פקאן פירות יבשים

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}