פרווה
מתכון לקרואסון בטעם חמאה
מחפשים רעיון מקורי למנה ראשונה בסעודת פורים קבלו מתכון לקרואסון פרווה בטעם חמאה שניתן למלא ברצועות חזה עוף או בשר או כל מה שתחפצו, הגישו אותו בזילוף של רטבים אהובים והארוחה תהיה מושלמת
קרואסון בטעם חמאה צילום: יגאל אמדדי
מתכון לקרואסון בטעם חמאה
זמן ההכנה: 30 דקות. זמן התפחה: 60 דקות. זמן אפיה: 17 דקות.
המצרכים לקרואסון בטעם חמאה:
- 1/2 ק"ג קמח
- 1 חבילת מחמאה (חצי להמסה לבצק וחצי למריחה)
- 1 כפית מלח שטוחה
- 2 כפות סוכר
- 1/2 שקית אבקת אפיה
- 1 כף שמרים
- 3/4 כוס מיץ תפוזים
אופן ההכנה לקרואסון בטעם חמאה:
- המיסו חצי חבילה של מחמאה על האש והניחו בצד לצינון.
- בקערה נפרדת הכניסו את כל המצרכים מלבד המלח ולושו היטב, הוסיפו את המלח ולושו עד לקבלת בצק אחיד.
- שמנו את הבצק עם מעט שמן והתפיחו במשך כחצי שעה
- רדדו את הבצק למלבן ומרחו את המחמאה המומסת שהצטננה, וקפלו למעטפה. אופן קיפול הבצק.
- מרחו על הקיפולים האחרונים וקפלו למלבן אחרון.
- רדדו את הבצק לעובי כסנטימטר וחתכו למשולשים גלגלו לקרואסון והניחו על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- הברישו בביצה טרופה והתפיחו שוב במשך כחצי שעה.
- הכניסו לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 17 דקות או עד להשחמה נאה.
- ניתן למלא את הקרואסון בחזה עוף או כל מה שאוהבים ולהגיש עם רוטב מיונז דבש וחרדל עם מעט רוטב סרסיצ׳ה.
בהצלחה רבה ובתאבון.
המתכון מאת: יגאל אמדדי, שף ויועץ קולינרי
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות