כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024
מדגם של אלפים

כאחוז מהדגימות הן מהזן הדרום אפריקאי

מתוצאות מדגם שבוצע במעבדה המרכזית לנגיפים של משרד הבריאות, עולה כי כ-1% מן הדגימות הן מהזן הדרום אפריקאי | המדגם כלל כ-3,000 דגימות חיוביות לנגיף קורונה שנאספו החל מסוף חודש ינואר

כאחוז מהדגימות הן מהזן הדרום אפריקאי
בית חולים בעידן הקורונה צילום: פלאש 90

התפשטות המוטציות בישראל: משרד הבריאות מעדכן הערב (שני) כי מתוצאות מדגם שבוצע במעבדה המרכזית לנגיפים של משרד הבריאות, עולה כי כ-1% מן הדגימות הן מהזן הדרום אפריקאי.

במשרד הבריאות מציינים כי ישנם אזורים באוכלוסייה שהשיעור אף גבוה מכך. המדגם כלל כ-3,000 דגימות חיוביות לנגיף קורונה שנאספו החל מסוף חודש ינואר, שנלקחו ממעבדות שונות בפריסה ארצית.

על פי הודעת המשרד, "בהליך הריצוף שבוצע במעבדה המרכזית לנגיפים של משרד הבריאות, נמצאו 27 דגימות חיוביות לוריאנט הדרום אפריקאי. משרד הבריאות ימשיך לעדכן בממצאים נוספים ככל שיהיו".

נזכיר, פרויקטור הקורונה, פרופ' נחמן אש, מסר אמש תדרוך לעיתונות על רקע הירידה בתחלואה בקורונה והמשך הסרת ההגבלות, בה ציין כי הקורונה עדיין לא מאחורינו ואף הוסיף כי נמצאה מוטציה חדשה שמקורה באוגנדה.

לדבריו, "הווריאנט הבריטי מדבק יותר בעיקר בקרב צעירים ובסבירות גבוהה גורם לתחלואה יותר קשה בקרבם. אנחנו עוקבים אחרי וריאנטים נפוצים אחרים באופן יומיומי".

הוא התייחס גם לוריאנט הדרום-אפריקני ואמר כי "הוא 1% מהמקרים בארץ, זו תוצאה של סקר שעשינו בקרב הבדיקות החיוביות. אותרו גם שבעה מקרים של הווריאנט הקליפורני". הוא הוסיף כי "אתמול איתרנו מקרה אחד של וריאנט שנפוץ באוגדנה והמשמעות הקלינית שלו עדיין לא ברורה לנו". 

הוא ציין כי "אין ספק שהוריאנטים הולכים ללוות אותנו לאורך התקופה הקרובה והאתגר של ההתמודדות איתם, בעיקר עם הכניסה שלהם מחו"ל, כוללת ביצוע בדיקות, אכיפת בידוד, הארכת יכולות הריצוף שלנו, בדיקות PSR לאיתור וריאנטים ושימוש בכוח משימה של פיקוד העורף לקטיעת שרשרת ההדבקה. הפתרון לכל זה הוא החיסון. לכו להתחסן, בכל גיל".

קורונה המוטציה הדרום אפריקאית

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}