כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024
בניחוח קינמון טבעי

מתכון לתפוח עץ אפוי במלית אגוזים וצימוקים

בכל מקום, בכל עיבוד שתרצו, הוא תמיד שם המלך. הפרי העסיסי הזה נותן את הטון. המנה הנפלאה הזו מוכרת לרבים כמנת קינוח, אולם תופתעו כמה היא מקסימה ומרגשת גם כפתיח עדין ומושקע לארוחה חגיגית ומשפחתית

מתכון לתפוח עץ אפוי במלית אגוזים וצימוקים
תפוח עץ אפוי במלית אגוזים וצימוקים צילום: ריצ'ל רייך

מתכון לתפוח עץ אפוי במלית אגוזים וצימוקים

זמן ההכנה: 35 דקות. זמן אפיה: 60 דקות.

המצרכים לתפוח עץ אפוי במלית אגוזים וצימוקים:

  • 6 תפוחי עץ מוזהבים מתוקים
  • 1 כוס צימוקים בהירים
  • 1 כוס שברי אגוזי מלך
  • 5 כפות דבש טהור
  • 1 כוס מיץ תפוחים טבעי
  • 1 כף קינמון טחון

אופן ההכנה לתפוח עץ אפוי במלית אגוזים וצימוקים:

  1. תחילה הסירו את הרבע העליון של התפוח. זהו מעין 'כובע' אותו שמרו בצד עד לשלב האפייה.
  2. הניחו את התפוחים על קרש החיתוך כשצד הגבעול כלפי מעלה ובעזרת תפוחן הוציאו את ליבת מרכז התפוח בכדי לקבל מרווח נאה למלית. וסדרו את התפוחים בצורה מרווחת על תבנית אפייה.
  3. את אגוזי המלך שברו לחתיכות קטנות וערבבו עם הצימוקים והדבש. דחסו את התערובת לחלל שבמרכז כל תפוח.
  4. את מיץ התפוחים והקינמון ערבבו בכלי וצקו מעל התפוחים. את ה'כובע' העליון שהסרנו 'הלבישו' מעל כל תפוח, הכניסו לתנור עם כיסוי נייר אלומיניום בחום של 180° C
  5. לאחר 40 דקות הסירו את הכיסוי ועברו לאפייה גלויה למשך 20 דקות נוספות עד לריכוך התפוח. הגישו את התפוח חמים ומלא ניחוח.

טיפ: לצד התפוח החם, מתאים מאוד להגיש פרי עסיסי טרי וצונן, פירות יער, תותים, ענבים או קיווי לקבלת שילוב נפלא של טעמים וצבעים.

מאת: ריצ'ל רייך מחברת הספר "סוד הגן"

מתכון תפוחי עץ קינמון

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}