כ"א חשון התשפ"ה
22.11.2024
החל ממחר

נמשכת היציאה ההדרגתית מהסגר: מה מותר ומה אסור

שרי הממשלה אישרו סמוך לכניסת שבת במשאל טלפוני את תקנות הפעימה השנייה במסגרת תכנית היציאה ההדרגתית מהסגר השנית. כאשר כבר מחר ייפתחו שורת ענפים. 'בחדרי חרדים' עושה לכם סדר; מה ייפתח ומה כולל 'התו הירוק', מה מותר ומה אסור 

נמשכת היציאה ההדרגתית מהסגר: מה מותר ומה אסור
קניון. אילוסטרציה צילום: unsplash

דקות אחדות לפני כניסת השבת, אישרה הממשלה במשאל טלפוני את תקנות הפעימה השנייה מתכנית היציאה מהסגר שתחל מחר, ובמסגרתה ייפתחו מוסדות החינוך, המסחר, התחבורה, המסעדות, מכוני הכושר ועוד.

במסגרת ההקלות במוסדות החינוך תתאפשר פתיחת כיתות ה' ו-ו', וכן י"א ו-י"ב בבתי ספר הנמצאים ברשויות ואזורים המסווגים בצבעים "צהוב" ו"ירוק" לפי מודל "הרמזור", וכן ברשויות ואזורים המסווגים בצבע "כתום" שציונם הוא 7 לכל היותר ושיעור המחוסנים בהם בגילאי 50+ הוא 70% ומעלה. בנוסף, אושרה פתיחת כיתת תלמידים עולים ללימודי השפה העברית.

גם כיתות י"ג ו-י"ד במכללה טכנולוגית מוכרת בהתאם למודל פתיחת כיתות בבתי הספר ייפתחו, ובמכללה טכנולוגית המהווה לימודי המשך למוסד חינוך לנוער בסיכון, תתאפשר פעילותה בכל הארץ. האישור לקיים לימודים בשטח פתוח בכל הארץ יעלה מ-10 אנשים בקבוצה ל-20 ותתאפשר פעילות של תנועות וארגוני נוער בשטח פתוח במודל של פתיחת כיתות הלימוד.

כמו כן תתאפשר פעילויות של מפעילים חיצוניים בגני ילדים ובתי ספר ויתאפשרו טיולים חד יומיים במסגרות החינוך שפועלות. יתאפשר לפנימיות לפעול גם במסלול "פתוח" כפי שהיה לפני הסגר, בקבוצות של עד 18 תלמידים ובאופן שיאפשר כניסה ויציאה מהפנימיה ללא הגבלות.

במקומות ללא תו ירוק כמו קניונים ושווקים, הגבלת האנשים תהיה ביחס של אדם לכל 15 מ"ר והמפעיל יתקין אמצעי ויסות דיגיטלי לספירת מספר הנכנסים לקניון. כמו כן, בעל הקניון יחויב להציב בין 2-5 סדרנים "נאמני קורונה" שתפקידם יהיה לוודא שהשוהים מקפידים על הנחיות הקורונה, ויפעל למניעת התקהלות בשטח הקניון, כולל בסמוך לכניסה לחנויות ובכניסה לקניון, ובכלל זה ינקוט אמצעים לשמירת מרחק בין אדם לאדם בתורים כגון סימון מקומות עמידה והצבת אמצעים פיזיים לשמירת רווח בין אנשים.

לא תתאפשר ישיבה לצורך אכילה של מבקרים בשטח הקניון, לא יהיו שולחנות וכיסאות לאכילה בשטח הקניון, ותמנע גישה לשולחנות אכילה המקובעים לרצפה, אם קיימים. המחזיק או המפעיל של הקניון יתלה שלטים במקומות בולטים לעין לעניין איסור אכילה בקניון. תיאסר הצבת דוכני מזון בשטח הקניון ולא יאפשר קיום יריד בשטח הקניון. בעלי הקניון יפריד, ככל האפשר, בין הכניסות והיציאות של הקניון. יפעלו, ככל האפשר, ל-3 החלפות אוויר לפחות בשעה.

חנויות רחוב ייפתחו גם הן. במקום עד 150 מטרים - מספר אנשים שלא יעלה על יחס של אדם לכל 7 מטרים רבועים משטח המקום או על 10 אנשים, לפי הנמוך מביניהם. במקום ששטחו מעל 150 מטרים רבועים – מספר אנשים שלא יעלה על יחס של אדם לכל 15 מטרים רבועים משטח המקום.

כמו כן אושרה פתיחת המוזיאונים. הגעת המבקרים תיעשה באמצעות הזמנה מראש וימונו סדרנים. סיורים מודרכים במקום יתקיימו עם מספר משתתפים שלא יעלה על 10 אנשים ובתיאום מראש ותנועת המבקרים במוזיאון או בתערוכה תהיה, ככל האפשר, בהתאם למסלול שייקבע מראש ובכיוון אחד. במוזיאון או בתערוכה שבהם מצויים מוצגים המזמינים מגע של המבקרים, המפעיל של המוזיאון או התערוכה יציב סדרן בסמוך לכל כמה מוצגים פעילים, שיסב את תשומת לבם של המבקרים לחובת שמירת מרחק ואיסור התקהלות ויחטא את המוצגים בתדירות גבוהה.

גן חיות, ספארי ואטרקציה תיירותית בשטח פתוח ללא מתקנים ולמעט רכבל - ייפתחו לפי יחס של אדם לכל 15 מ"ר.

במקומות עם תו ירוק בלבד, דהיינו מחלימים ומתחסנים בלבד, בעל המקום יחויס להציב שלט על חובת הצגת תו ירוק, ובמקום הפועל בתיאום מראש - יודיע על כך בעת ההזמנה.

במסגרת התו הירוק תתאפשר פתיחת מכון כושר או סטודיו. המחזיק או המפעיל של המקום יוודא כי המרחק בין המכשירים ובין המתאמנים בעת קיום אימון אישי או משותף, לא יפחת משני מטרים, או פחות עם מחיצה ביניהם. המחזיק או המפעיל של המקום יקבל לקוחות בתיאום מראש, לא יופעלו ג'קוזי או סאונה במקום ותהיה הקפדה על ניקוי וחיטוי.

בריכת שחייה או מקווה טהרה לגברים ייפתחו לפי מתווה של אדם לכל 7 מ"ר ובתוך המים -1 ל -6 מ"ר. תחול חובת חיטוי ושמירה על היגיינה, מפעילי מזנון בשטח הבריכה לא יציבו שולחנות אכילה בשטח המזנון, וכן לא יופעלו ג'קוזי או סאונה.

בנוסף, תותר הפעלת בית מלון, ללא חדר האוכל שבו, בעבור מחוסן או מחלים, וכן בעבור קטין מתחת לגיל 16 שהציג תוצאת בדיקה שבוצעה ב-48 השעות שקדמו לכניסתו, וכן אנשי צוות אוויר או אזרח זר השוהה בארץ במסגרת מילוי תפקידו - בכפוף לבדיקה כאמור. הכניסה למלון כוללת גם כניסה למתקנים המשותפים המצויים בבית המלון ולמעט חדר אוכל.

בית מלון יידרש לבחור את מתכונת ההפעלה שלו, כחלופת מגורים ללא מתקנים משותפים, או כבית מלון הפועל ב"תו ירוק".

בית כנסת שנרשם ברשות המקומית כבית תפילה לפי התו הירוק, מספר האנשים במקום לא יעלה על 50% מהתפוסה המרבית של המקום, בהתאם למספר המושבים הקבועים, ואם אין מושבים קבועים – לא יעלה על יחס של אדם אחד לכל 7 מטרים רבועים, והכול, ולא יותר מ-300 אנשים. ייתלה בכניסה לבית התפילה אישור התו הירוק מהרשות המקומית. חל איסור על הגשת מזון וחלה חובת שמירת מרחק של 2 מ"ר ולפחות כסא בין אדם לאדם שאינם גרים יחד. בנוסף חלה חובת הקפדה על חיטוי וניקוי.

עוד אושר מתווה הקנסות, לפיו הפעלת מקום בניגוד לתקנות - עד 10,000 ש"ח (לפי גודל המקום). אדם שאינו מחוסן או מחלים השוהה במקום הפועל עם תו ירוק - 1,000 ש"ח. מקום שפועל לפי התו הירוק שלא הציב שלט: 3,000 ש"ח.

מפעיל קניון שלא מינה סדרנים לפי מה שהוא חייב: 5,000 ש"ח. מפעיל קניון או שוק שהציב שולחנות אוכל או לא מנע את הגישה אליהם: 5,000 ש"ח. מפעיל קניון שלא מנע הצבת דוכני אוכל או יריד: 2,500 ש"ח. מפעיל מקום שלא תלה שלט שאסור לאכול במקום: 5,000 ש"ח.

קורונה הדרכון הירוק

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 4 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}