כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024

ביקור בממלכת החלב • מיוחד לשבועות

יממה לפני שנתכנס כולנו סביב שולחנות עמוסים במעדני חלב, יצא יצחק לב ארי לביקור מיוחד במחלבת הבוטיק 'יעקובס' • הוא תיעד את הנקיון הבוהק, הגבינות המיושנות, והפרות • מרהיב • חג שמח

מחלבת יעקובס, כמו בשוויץ
מחלבת יעקובס, כמו בשוויץ

 







  



 



 



 



 







 



 



הגבינה עוברת יישון במרתף

 



לחלק מהגבינות הקשות, מוספים תבלינים במהלך ישונם





במרתף, גבינות שכעת החילו את תהליך היישון

 



על כל בלוק גבינה מוחתם תאריך הייצור





ערן, בעל המחלבה, אוחז בגבינה מיושנת בת למעלה משנה. משתבחת עם הזמן





הגבינות על המדף, עוברות מידי יום טיפול תחזוקתי, שכולל ניקוי ואוורור





זו גבינה צעירה: ניתן לראות את תאריך הייצור שלה, מוטבע על גבה









מוציאים חתיכת גבינה לטעימות





אחד מהעובדים בסידור הגבינות









גבינות מיושנות, לא למכירה









גבינות בחדר הקרור שעוברות תהליך של עיפוש להשבחת הטעם





 



וכאן ערן גאה במוצר הסופי:









בשקית הזו, בהכשר המהודר של בד"צ רובין, מונחים הנבגים שאחראים לתופעת העיפוש בגבינה

 



יוגורט, טרי טרי, חלב עיזים:





מסודר כל כך יפה על המדף, ממש פיתוי לצלם

 



ובחג כבר יהנו ממה שערן החזיק בידיו

 



 



גבינה שעוברת סינון, ולאחר מכן ייצרו ממנה חריצי גבינה צהובים ויפים, כפי שראיתם











ויש גם לפי משקל

 



אחרי כל הנקיון הזה, הלכתי לראות מהיכן מגיע החלב:









אביו של ערן, הופך את האדמה ברפת, כדי לשפר את תנאי הדיור של הפרה כדי שתניב יותר חלב:













תורה

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 12 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}