כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024
פיצוחים ביתיים

מתכון לשומשומיות ביס

חשבתם פעם להגיש בערבי משפחה או חברים, בסמוך לפיצוחים שומשומיות ביס קטנטנות ומתוקות שמתחסלות ברגע, טעימות ומיוחדות שניתן להגיש בערב שבת לאחר הסעודה

מתכון לשומשומיות ביס
שומשומיות ביס צילום: שולמית שחר

מתכון לשומשומיות ביס

זמן ההכנה: 20 דקות. זמן אפיה: 15 דקות.

המצרכים לשומשומיות ביס:

  • 300 גרם שומשום
  • 150 גרם סוכר
  • 60 גרם קמח (אפשר בפסח קמח מצה)
  • 3 חלבונים גודל לארג'
  • 75 גרם חמאה מומסת (או מחמאה לפרווה)
  • תבנית סיליקון של ריבועים קטנים

אופן ההכנה לשומשומיות ביס:

  1. בקערה מכניסים את השומשום עם הסוכר והקמח ומערבבים
  2. בקערה נפרדת מערבבים במטרפה ידנית את החלבונים עם החמאה כ2 דקות
  3. מוסיפים את המצרכים היבשים למסת החלבונים ומאחדים מסה
  4. ממלאים את התבניות היעודיות ומשטחים היטב את המסה
  5. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (170 מעלות) במשך כרבע שעה
  6. תבניות הסיליקון. קרדיט: שולמית שחר.

טיפ: אם אין לכם תבניות סיליקון, ניתן לקחת בכפית מעט מהמסה ולהניח גבעות גבעות על גבי נייר אפיה

ניתן לשלב ולהכין גם שומשומיות שוקולדיות, פשוט משמיטים מהמסה כף קמח ושמים במקום כף קקאו

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: שולמית שחר

מתכון שומשומיות ביס פיצוחים

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}