מעדן נדיר: אוזני המן מלוחים עם טונה ומיונז
סטארקיסט מגישה מתכון לתוספת לארוחה עיקרית לסעודת החג שכל המשפחה תאהב
- כתבה מקודמת
- ג' אדר התשפ"א
כתבה וצילמה: הדס ניצן
מצרכים:
לבצק:
220 גר חמאה בטמפרטורת החדר (לפרווה – ניתן להשתמש במרגרינה)
4 כפות מים בערך 40 מ"ל
1 כפית מיץ לימון
320 גר קמח לבן בהיר מנופה
קורט מלח
חומרים למלית:
2 קופסאות טונה בשמן סטארקיסט ( מסוננות)
2 כפות מיונז
צרור פטרוזיליה קצוצה
צרור בצל ירוק קצוץ
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס עדין לפי הטעם
ביצה אחת טרופה להברשת הבצק וקצח ושומשום מעל.
אופן ההכנה:
במיקסר מערבבים חמאה בוו גיטרה עם מים ומיץ לימון.
מוסיפים קמח ומלח, מערבבים לבצק אחיד ויוצרים צורת דסקית.
מכסים בניילון נצמד את הבצק ומקררים כשעה במקרר עד לשימוש.
בזמן הזה מכינים את המלית -
מערבבים את כל חומרי המלית ומחממים תנור ל-190 מעלות.
מקמחים משטח עבודה, מרדדים את הבצק לעובי של כחצי ס"מ וקורצים עיגולים בקוטר 8 ס”מ – ניתן ליצור עיגולים עם כוס רחבה.
מניחים כפית של מלית במרכז כל עיגול ומברישים בביצה סביב המלית, סוגרים למשולש עם פתח קטן למלית, מרטיבים את האצבעות ומהדקים את פינות המשולש.
מניחים בתבנית במרווחים של שלושה ס"מ, מורחים שנית ביצה על הבצק החיצוני ואופים כ-15 דקות עד הזהבה.
*ניתן להשתמש במלית למתכוני מאפה נוספים.
סטארקיסט מאחלת לכל בית ישראל פורים שמח!
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות