כ"א כסלו התשפ"ה
22.12.2024
מעניין במיוחד

מתכון לפיתות סולת מטוגנות וממולאות בקוביות בטטה סגולה

ארוחת ערב מעניינת ומיוחדת עם ירק פחות מוכר: מתכון לפיתות סולת מטוגנות, במילוי של קוביות בטטה סגולה המתובלת היטב ומשולבת בבצל ירוק וכוסברה קצוצים, שנותנים מראה ססגוני ועסיסי יותר

מתכון לפיתות סולת מטוגנות וממולאות בקוביות בטטה סגולה
פיתות סולת מטוגנות וממולאות בקוביות בטטה סגולה צילום: שולמית שחר

מתכון לפיתות סולת מטוגנות וממולאות בקוביות בטטה סגולה

זמן ההכנה: 45 דקות. זמן בישול: 30 דקות. זמן טיגון: 7 דקות.

המצרכים לפיתות סולת מטוגנות וממולאות בקוביות בטטה סגולה:

למלית:

  • 1 חבילת בצל ירוק
  • 3 בטטות סגולות גודל בינוני
  • 1/2 חבילת כוסברה
  • 1/2 כוס שמן זית או שמן רגיל
  • 1 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה גרוסה

לפיתות סולת במחבת:

  • 400 מ"ל מים חמים
  • 10 גרם שמרים יבשים (כף פלוס כפית)
  • 1 כף סוכר (20 גרם)
  • 1 כפית מלח (10 גרם)
  • 1 כוס סולת (120 גרם)
  • 4 כוסות קמח (480 גרם )
  • 3 כפות שמן (60 גרם)

אופן ההכנה לפיתות סולת מטוגנות וממולאות בקוביות בטטה סגולה:

  1. ראשית מכינים את המלית ובזמן שהיא מצטננת מכינים את פיתות הסולת.

הכנת המלית:

  1. מחממים מחבת עם השמן לחום בינוני, קוצצים את הבצל הירוק לפרוסות של 1 סנטימטר, מטגנים עד להזהבה ומניחים בצד.
  2. קולפים את הבטטות ופורסים אותן לפרוסות של סנטימטר אחד וכל פרוסה קוצצים לקוביות, מניחים אותן במחבת, מתבלים אותן במלח, פלפל שחור גרוס, ופפריקה מתוקה גרוסה.
  3. מטגנים עד לריכוך (לא דייסה) ומערבבים בין לבין בכדי שהבטטה לא תדבק למחבת.
  4. מאחדים את הבצל הירוק יחד עם הבטטה ומוסיפים כוסברה קצוצה, מערבבים ומניחים בצד לצינון.

הכנת פיתות סולת במחבת:

  1. בקערה שמים את המים עם השמרים והסוכר ומערבבים.
  2. מוסיפים את יתר המצרכים ומעבדים ידנית מספר דקות לבצק נעים ונוח לעבודה, משמנים אותו במעט שמן ומניחים אותו מכוסה עד להכפלת הנפח.
  3. לשים ידנית את הבצק עוד מספר דקות ומחלקים אותו ל4 חלקים שווים.
  4. מכינים צלוחית קטנה עם שמן לפתיחת הבצק, משמנים את השיש ומניחים עליו את 4 החלקים.
  5. פותחים אותם לאט לאט עם ידיים משומנות עד שיגיעו לגודל של פיצה בינונית, מחלקים את המלית ל4 חלקים ומפזרים אותה במרכז כל חלק, אוספים מסביב את הבצק וסוגרים אותו לפיתה.
  6. הופכים את הבצק על שיש משומן כשהצד שסגרנו כלפי מטה ומשטחים את הבצק בעדינות לגודל של פיתה גדולה, מכינים כך את כל החלקים
  7. אופן הכנת הפיתות. קרדיט: שולמית שחר
  8. מחממים מחבת עם 4 כפות של שמן ומניחים בעדינות עיגול אחד של בצק כשהצד שסגרנו כלפי מטה ומטגנים אותו מכוסה בחום נמוך עד להזהבה.
  9. הופכים אותו בעדינות, מוסיפים עוד 2 כפות שמן ומטגנים את הצד השני.
  10. מניחים את הפיתות המוכנות על גבי צלחת עם נייר סופג ומכסים אותן בנילון ומעל מגבת מטבח בכדי לרכך את השכבה החיצונית.
  11. הערה: לפני כל טיגון חוזר משמנים היטב את המחבת.

בהצלחה רבה ובתאבון.

המתכון מאת: שולמית שחר

מתכון פיתות במחבת פיתות סולת בטטה סגולה

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}