כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024

מתכון לדגי סלמון או מושט ברוטב עגבניות ותפוחי אדמה

לקראת שבת עם מתכון מהיר וקל להכנה והעיקר טעים במיוחד, דגי מושט או סלמון המתבשלים יחד עם רצועות גמבה אדומה וקוביות תפוחי אדמה ברוטב עגבניות עסיסי

מתכון לדגי סלמון או מושט ברוטב עגבניות ותפוחי אדמה
דגי מושט ברוטב עגבניות ותפוחי אדמה צילום: תהילה גיגי

מתכון לדגי סלמון או מושט ברוטב עגבניות ותפוחי אדמה

זמן ההכנה: 35 דקות. זמן בישול: 60 עד 75 דקות.

המצרכים לדגי סלמון או מושט ברוטב עגבניות ותפוחי אדמה:

  • דג מושט או סלמון לפי כמות הסועדים
  • מלח גס
  • לימון

לרוטב:

  • 4 שיני שום פרוסות
  • 2 עגבניות חתוכות לקוביות
  • 1 גמבה אדומה חתוכה לרצועות
  • חופן כוסברה / פטרוזיליה
  • 2 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לקוביות או פרוסות
  • 2 כוסות מים (בערך, ניתן להוסיף או להפחית)
  • פפריקה
  • כורכום
  • אבקת מרק
  • מלח

אופן ההכנה לדגי סלמון או מושט ברוטב עגבניות ותפוחי אדמה:

  1. המליחו את הדגים עם מלח גס ולימון והניחו להשריה במשך 30 דקות, לאח"מ שטפו היטב במים.
  2. חממו סיר רחב עם מעט שמן, הוסיפו את התבלינים וערבבו היטב, הוסיפו את המים ויתר המצרכים וערבבו היטב, הוסיפו את הדגים זה לצד זה בזהירות והביאו לרתיחה, הנמיכו את האש וכסו את הסיר, בשלו במשך שעה עד שעה ורבע והורידו מהאש.

בהצלחה רבה ובתאבון

שבת שלום

המתכון מאת: תהילה גיגי.

מתכון דגים דג מושט דג סלמון

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}