מתכון לדגי סלמון או מושט ברוטב עגבניות ותפוחי אדמה
לקראת שבת עם מתכון מהיר וקל להכנה והעיקר טעים במיוחד, דגי מושט או סלמון המתבשלים יחד עם רצועות גמבה אדומה וקוביות תפוחי אדמה ברוטב עגבניות עסיסי
- חני לוין
- ל' שבט התשפ"א
דגי מושט ברוטב עגבניות ותפוחי אדמה צילום: תהילה גיגי
מתכון לדגי סלמון או מושט ברוטב עגבניות ותפוחי אדמה
זמן ההכנה: 35 דקות. זמן בישול: 60 עד 75 דקות.
המצרכים לדגי סלמון או מושט ברוטב עגבניות ותפוחי אדמה:
- דג מושט או סלמון לפי כמות הסועדים
- מלח גס
- לימון
לרוטב:
- 4 שיני שום פרוסות
- 2 עגבניות חתוכות לקוביות
- 1 גמבה אדומה חתוכה לרצועות
- חופן כוסברה / פטרוזיליה
- 2 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לקוביות או פרוסות
- 2 כוסות מים (בערך, ניתן להוסיף או להפחית)
- פפריקה
- כורכום
- אבקת מרק
- מלח
אופן ההכנה לדגי סלמון או מושט ברוטב עגבניות ותפוחי אדמה:
- המליחו את הדגים עם מלח גס ולימון והניחו להשריה במשך 30 דקות, לאח"מ שטפו היטב במים.
- חממו סיר רחב עם מעט שמן, הוסיפו את התבלינים וערבבו היטב, הוסיפו את המים ויתר המצרכים וערבבו היטב, הוסיפו את הדגים זה לצד זה בזהירות והביאו לרתיחה, הנמיכו את האש וכסו את הסיר, בשלו במשך שעה עד שעה ורבע והורידו מהאש.
בהצלחה רבה ובתאבון
שבת שלום
המתכון מאת: תהילה גיגי.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות