נשנוש מתוק
מתכון לבעבע בתמאר - עוגיות מהמטבח העיראקי
עוגיות מעניינות בצורתם העשויות מבצק שמרים מיוחד בטעמו וממולא בעיסת תמרים משובחת, נשנוש אהוב וטעים במיוחד המצופה בביצה טרופה ושומשום המוסיפים יוקרה לעוגייה מוצלחת
- חני לוין
- כ"ח שבט התשפ"א
בעבע בתמאר, עוגיות מהמטבח העיראקי צילום: נועם זיגדון
Video Player is loading.
This is a modal window.
The media could not be loaded, either because the server or network failed or because the format is not supported.
בעבע בתמאר, עוגיות מהמטבח העיראקי - נועם זיגדון
מתכון לבעבע בתמאר - עוגיות מהמטבח העיראקי
זמן ההכנה: 45 דקות. זמן התפחה: 60 דקות. זמן אפיה: 15 עד 20 דקות.
המצרכים לבעבע בתמאר - עוגיות מהמטבח העיראקי:
כוס מדידה חד פעמית חמה
- 1 ק"ג קמח
- 1/2 כוס שמן
- 1 ביצה
- 1 מרגרינה רכה
- 2 כפות שמרים יבשים
- 1/2 כוס סוכר (לאוהבי מתוק ניתן להוסיף עוד חצי כוס סוכר)
- 1-1/2 כפות חוויאג' לאפיה (ניתן להשיג בחנויות לתבלינים)
- 1-1/2 כוסות מים פושרים
למילוי:
- 1 ק"ג תמרים ללא חרצנים בוואקום
- כפית קינמון
- מעט שמן
אופן ההכנה לבעבע בתמאר - עוגיות מהמטבח העיראקי:
הכנת הבצק:
- בקערה הכניסו את כל המצרכים ולושו היטב עד לקבלת בצק אחיד
- הניחו בצד את הקערה כשהיא מכוסה, להתפחה במשך חצי שעה
- הורידו את האוויר מהבצק והתפיחו שוב במשך חצי שעה
- חלקו את הבצק ל-60 כדורים
הכנת המילוי:
- בקערה נפרדת ערבבו היטב את כל המצרכים עד לקבלת עיסה אחידה.
- כדררו מהעיסה 60 כדורים קטנים
הרכבת העוגייה:
- רדדו כל כדור לצורת פיתה קטנה והניחו בתוכה את כדור התמרים.
- סיגרו את הבצק על כדור התמר כך שכדור התמרים יהיה עטוף כולו בבצק.
- הניחו על משטח העבודה ורדדו בעזרת מערוך לצורת פיתה דקה.
- הניחו על תבנית מרופדת בנייר אפייה ובעזרת מזלג חוררו מלמעלה מספר חורים.
- הברישו בביצה טרופה ופזרו שומשום.
- הכניסו לתנור שחומם מראש על -180° עד להזהבה.
- הוציאו מהתנור, צננו ותתחילו לזלול.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: נועם זיגדון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל madorhl@gmail.com ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות