קריספי ומוצלח
מתכון ללחם טורקי
מתכון מעניין למאפה לחם טורקי בצורת באגט ותחושת קריספיות מושלמת שמתאימה לכל ארוחה חגיגית או סתם אם בא לכם להתפנק או לפנק משהו אהוב
לחם טורקי צילום: נועם זיגדון
אופן ההכנה ללחם טורקי. קרדיט: נועם זיגדון.לחם טורקי - נועם זיגדון
מתכון ללחם טורקי
זמן הכנה: 45 דקות. זמן התפחה: 75 דקות. זמן אפיה: 30 דקות.
המצרכים ללחם טורקי:
כוס מדידה חד פעמית חמה
- 4 כוסות קמח
- 1-1/2 כוסות מים
- 1/4 כוס שמן
- 3/4 כף מלח
- 1 כף סוכר
- 1 כף שמרים
- 1 כף חומץ
לציפוי:
- 1/2 כוס מים
- 1/2 כפית מלח
אופן ההכנה ללחם טורקי:
- בקערה הכניסו את כל המצרכים ולושו היטב במשך כ-5 דקות עד לקבלת בצק אחיד
- הניחו לתפיחה במשך כ-45 דקות, חלקו את הבצק ל-3 כדורים
- כל כדור גלגלו לבאגט, הניחו חצי שעה לתפיחה
- פזרו מעט קמח עם מסננת מלמעלה
- רססו את הלחם עם המים והמלח וחרצו חריצים בעזרת סכין חדה לרוחב הבאגט
- הניחו על תבנית מרופדת בנייר אפיה והכניסו לתנור שחומם מראש על -200° למשך כחצי שעה
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: נועם זיגדון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות