רך ומוצלח
מתכון לדג סלמון ברוטב פלפלים
דג סלמון רך ומוצלח לכבוד שבת קודש בשילוב רוטב אדום ופלפלים עסיסיים המוסיפים את הטעם המוצלח למנת הדגים בסעודה | הסוד בדג הסלמון הוא הבישול הקצר שלו, המשאיר לו את הרכות והטריות המשובחת
- חני לוין
- כ"ג שבט התשפ"א
דג סלמון ברוטב פלפלים צילום: ניסי גולדרייך
מתכון לדג סלמון ברוטב פלפלים / מאת: ניסי גולדרייך
זמן ההכנה: 30 דקות. זמן בישול: 20 דקות.
המצרכים לדג סלמון ברוטב פלפלים:
- פילה סלמון ללא עור פרוס למנות
- 10 פלפלים בייבי חתוכים לטבעות רחבות
- 2 פלפלים חריפים שלמים
- 10 עגבניות קצוצות
- ראש שום מחולק לשיניים
- צרור בזיליקום קצוץ או פטרוזיליה
- 1 כף מלח גס
- 1 כף דבש
- 1 כף פפריקה מעושנת
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- שמן זית איכותי בחומציות נמוכה
- לימון סחוט
אופן ההכנה לדג סלמון ברוטב פלפלים:
- מחממים סיר סוטאז' עם מעט שמן זית ומטגנים את שיני השום עד להזהבה
- מוסיפים את התבלינים והדבש, מערבבים עם מעט שמן זית ומביאים לרתיחה
- מוסיפים את הפלפלים והעגבניות וממשיכים לטגן עד לריכוך
- מוסיפים כוס מים רותחים וממשיכים לבשל עוד 10 דקות
- מוסיפים את הדג, סוחטים עליו את הלימון, מוסיפים את הבזיליקום הקצוץ ומערבבים מעט עם הרוטב
- מורידים לאש נמוכה ומבשלים עוד 10 דקות
לכבוד שבת קודש!
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות