כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024
מנה עיקרית

מתכון ללוף ממולא בבשר ואורז

מנה עיקרית מוצלחת: מתכון מיוחד ללוף במילוי בשר ואורז המתבשל עם גבעולי כרפס קצוצים, כוסברה ובתוספת מגוון רחב של תבלינים היוצרים יחדיו תבשיל מוצלח ואהוב בטעם מושלם

מתכון ללוף ממולא בבשר ואורז
לוף ממולא בבשר ואורז צילום: נועם זיגדון

לוף ממולא בבשר ואורז - נועם זיגדון
אופן הכנת לוף ממולא בבשר ואורז. קרדיט: נועם זיגדון

מתכון ללוף ממולא בבשר ואורז

זמן ההכנה: 50 דקות. זמן בישול: 45 דקות.

המצרכים ללוף ממולא בבשר ואורז:

3 גבעולי כרישה (רצוי גדולים) חתוכים

למילוי:

  • 1 ק"ג בשר טחון
  • 2 כוסות אורז
  • 1 בצל קצוץ
  • 2 גבעולי כרפס
  • פטרוזיליה קצוצה
  • כוסברה קצוצה
  • 4 שיני שום כתוש
  • מעט אבקת מרק
  • גרידת לימון
  • כפית משייה
  • כפית כורכום
  • פלפל שחור
  • מלח
  • שמן

לרוטב:

  • 2 גבעולי סלרי קצוץ
  • כל פנים הכרישה קצוץ
  • מיץ מלימון שלם
  • 5 שיני שום קצוץ
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית משייה
  • פלפל שחור
  • מעט מרק עוף
  • מלח
  • שמן

אופן ההכנה ללוף ממולא בבשר ואורז:

  1. חתכו את הלוף ל 5 חתיכות שוות, חתכו בכל חלק חתך עד המרכז, פזרו מעט מלח והניחו למשך 5 דקות
  2. הפרידו את העלים ושטפו היטב
  3. את החלקים הקטנים קצצו דק
  4. בקערה נפרדת, ערבבו היטב את כל מרכיבי המילוי
  5. חממו סיר עם מעט שמן וטגנו את הלוף הקצוץ עם כרפס והשום, הוסיפו את התבלינים ובשלו כדקה, הוסיפו מים ומרק עוף וערבבו.
  6. מלאו את הלוף במילוי הבשר והניחו בתוך הסיר עם הרוטב אחד ליד השני, הוסיפו מים עד לגובה הממולאים והביאו לרתיחה
  7. העבירו ללהבה בנונית על אש נמוכה ובשלו במשך כ-40 דקות

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: נועם זיגדון

מתכון ממולא בשר אורז מנה עיקרית

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}