מאכל חלבי
מתכון לפולנטה תירס ברוטב פטריות עסיסי
ארוחת צהריים חלבית עם פולנטה - מנה המורכבת מקמח תירס, חלב וגבינות, בתוספת של רוטב פטריות עסיסי המשולב עם בצל ירוק קצוץ יוצרים יחדיו ארוחת צהריים חלבית, מעניינת וטעימה
- חני לוין
- כ"א שבט התשפ"א
פולנטה תירס ברוטב פיטריות עסיסי צילום: יגאל אמדדי
מתכון לפולנטה תירס ברוטב פטריות עסיסי
זמן הכנה: 20 דקות.
המצרכים לפולנטה תירס ברוטב פיטריות עסיסי:
לפולנטה:
- 2 כוסות מים
- 2 כוסות חלב
- 30 גרם חמאה
- קורט מלח גס
- 3/4 כוס קמח תירס דק לפולנטה (אפשר גם כוס שלמה, יוצא יותר סמיך)
- 50 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת
- 75-100 גרם (3-4 פרוסות) גבינת גאודה (אם משתמשים בפרוסות חותכים אותן לקוביות קטנות)
לרוטב פטריות:
- 3-4 כפות שמן זית
- 2 סלסילות פטריות שמפיניון או פורטובלו קטנות, חתוכות גס (400-500 גרם)
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- כמון
- אגוז מוסקט
- 1 כף אבקת מרק פטריות
- 1-2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק או מעט עלי בזיליקום קצוצים
אופן הכנה לפולנטה תירס ברוטב פיטריות עסיסי:
הכנת הפולנטה:
- הכניסו את החלב, המים והחמאה בסיר קטן/בינוני. הניחו את הסיר על להבה בינונית - גבוהה.
- הוסיפו את המלח ואת קמח התירס תוך כדי בחישה, הביאו לרתיחה, והנמיכו את הלהבה.
- בשלו תוך כדי ערבוב כל חצי דקה, במשך כ 5-7 דקות, עד לצמצום כל הנוזלים, וקבלת דייסה סמיכה.
הכנת רוטב הפטריות:
- בזמן שהפולנטה מתבשלת, חממו מחבת רחבה על להבה גבוהה במשך דקה או עד שהמחבת ממש לוהטת.
- הוסיפו את שמן הזית, הפטריות ותבלו במלח ופלפל שחור.
- הקפיצו על להבה גבוהה במשך 5 דקות תוך כדי ערבוב תמידי, עד שהן מתרככות ונצרבות.
הרכבת המנה:
- הוסיפו אל הפולנטה המוכנה את גבינת הגאודה וגבינת הפרמז'ן, בחשו היטב ותבלו במלח לפי הטעם.
- חלקו לצלחות הגשה ומעל כל מנה הניחו ערימה יפה של פטריות.
- עטרו בבצל ירוק או עלי בזיליקום והגישו מיד.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: יגאל אמדדי, שף ויועץ קולינרי
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות