כ"א כסלו התשפ"ה
22.12.2024
טעם מיוחד

מתכון לעוף בבירה וירקות בתנור

מנה עיקרית ללא בלאגן וללא לכלוך מיותר, מגוון של ירקות ססגוניים בתוספת עוף המתובלים היטב ברוטב חריף מתוק בתוספת של בירה הנותנת את הטעם המיוחד, והכל בתבנית אחת, שילוב מושלם להגשה עם אורז לבן

מתכון לעוף בבירה וירקות בתנור
עוף בבירה וירקות בתנור צילום: ניסי גולדרייך

מתכון לעוף בבירה וירקות בתנור / מאת: ניסי גולדרייך

זמן ההכנה: 25 דקות. זמן אפיה: 120 דקות.

המצרכים לעוף בבירה וירקות בתנור:

  • 6 כרעיים נקיים
  • 3 בצלים פרוסים לטבעות דקות
  • 4 תפו"א פרוסים
  • 2 בטטות סגולות חתוכות לפרוסות
  • 1 בטטה כתומה חתוכה לפרוסות
  • 3 עלי מנגולד פרוסים דק

לרוטב מתוק חריף:

  • 1 כוס רוטב צ'ילי מתוק
  • 1/2 כוס דבש
  • 1 כפית גדושה פלפל צ'ילי גרוס
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כף מלח גס
  • 1 כף פפריקה מעושנת
  • 1 בקבוק בירה לבנה

אופן ההכנה לעוף בבירה וירקות בתנור:

  1. בסיר או תבנית סדרו את העוף עם הירקות
  2. בקערה נפרדת ערבבו את כל מרכיבי הרוטב ושפכו על הירקות והעוף, עסו אותם היטב כך שהרוטב יחדור אל העוף מכל הכיוונים. 
  3. כסו בירקות את העוף בכדי שלא יתייבש בתנור.
  4. שפכו את הבירה לתוך הסיר (הוא מרכך ונותן טעם טוב לעוף )
  5. זלפו שמן זית איכותי בחומציות נמוכה, פזרו מעט מלח גס מלמעלה וכסו היטב בעזרת נייר כסף.
  6. הכניסו לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך שעה וחצי
  7. הסירו את הכיסוי, הגבירו את התנור לחום של 200 מעלות, הכניסו לתנור למשך חצי שעה להשחמה יפה והוציאו, הגישו חם לצד אורז לבן

בהצלחה רבה ובתאבון

 

עוף מתכון ירקות בירה

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}