כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024
מה הסוד?

מתכון לעוגת טחינה, פאדג' שוקולד ועיטורי חלבת לוטוס

מתכון לעוגה טעימה ומתאימה מאוד לכל אירוע או לכבוד שבת | עוגה יוקרתית במראה מכובד שיעשה לכם את השבת מיוחדת יותר | בשילוב של קוביות פאדג' שוקולד ועיטורי חלבת לוטוס • הסוד הגדול הוא תבניות סיליקון

מתכון לעוגת טחינה, פאדג' שוקולד ועיטורי חלבת לוטוס
עוגת טחינה צילום: שולמית שחר

מתכון לעוגת טחינה, פאדג' שוקולד ועיטורי חלבת לוטוס

זמן ההכנה: 45 דקות. זמן אפייה: 45 דקות.

המצרכים לעוגת טחינה, פאדג' שוקולד ועיטורי חלבת לוטוס:

מידות אוניברסליות

לעוגת בסיס טחינה ושומשום:

  • 3 ביצים גודל לארג'
  • 1 כוס סוכר
  • סוכר וניל או מעט תמצית וניל
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • 1 ועוד 1/2 כוסות קמח
  • 1/2 כוס אבקת שקדים
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 3/4 כוס טחינה גולמית

שכבה השניה לפאדג':

  • 300 גרם שוקולד לבן
  • 300 גרם שוקולד לבן של זפירו (או 600 גרם שוקולד לבן)
  • 300 גרם אגוזי לוז טבעיים וקלויים ללא קליפה
  • 400 גרם חלב מרוכז
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כוס ריבת חלב

לעיטורי חלבת לוטוס:

  • 200 גרם שוקולד לבן
  • 100 גרם טחינה גולמית
  • 200 גרם ביסקוויט לוטוס
  • 50 גרם אבקת נוגט

אופן ההכנה לעוגת טחינה, פאדג' שוקולד ועיטורי חלבת לוטוס:

הכנת העוגה:

  1. ראשית סגרו צד אחד של הרינג בנייר אפיה ונייר כסף (רינג גודל 24 סנטימטר) מרחו על גבי התחתית והשוליים של הרינג טחינה גולמית ופזרו מעל שומשום.
  2. חממו תנור ל-160 מעלות
  3. בקערה גדולה טרפו היטב במטרפה ידנית ביצים, סוכר וסוכר וניל במשך דקה עד שהתערובת תפוחה ובהירה מעט.
  4. הוסיפו את השמן בהדרגה תוך כדי ערבוב, הוסיפו את מיץ התפוזים והטחינה וערבבו היטב הוסיפו קמח ואבקת אפייה וערבבו היטב עד לקבלת מרקם אחיד
  5. שטחו את התערובת ברינג והכניסו לתנור למשך כ-45 דקות עד שהעוגה תפוחה ושחומה
  6. צננו מעט והעבירו סכין בין העוגה לדופן הרינג, שחררו בעדינות והקפיאו.

הכנת שכבה שניה פאדג' שוקולד לבן אגוזי לוז וריבת חלב:

  1. קצצו גס את אגוזי הלוז, העבירו את ריבת החלב לשקית זילוף וגזרו חור קטן, הניחו בסיר בינוני את השוקולד הלבן, החלב המרוכז והמלח והמיסו את התערובת על חום נמוך תוך כדי ערבוב תמידי, כשהתערובת חמה ואחידה הוסיפו פנימה את אגוזי הלוז וערבבו היטב.
  2. צקו מחצית מתערובת הפאדג' לתבנית הסיליקון.
  3. בעזרת שקית זילוף זלפו את ריבת החלב על הפאדג' ובעזרת קיסם מקשקשים קלות את ריבת החלב. (ניתן גם להניח ריבת החלב בצלוחית קטנה, לחמם אותה מעט ולזלף אותה בעזרת כפית).
  4. צקו את שארית תערובת הפאדג' לתבנית, והקפיאו לילה (לאחר חילוץ הפאדג' מניחים אותו על גבי עוגת הטחינה)

הכנת עיטורים של קוביות ושושנים מחלבת לוטוס:

  1. בבן מרי המיסו את השוקולד יחד עם הטחינה עד לאיחוד, הוסיפו את אבקת הנוגט ואת ביסקויט הלוטוס (לאחר שטחנו אותו לאבקה) ערבבו היטב עד לקבלת מרקם אחיד וחמים.
  2. צקו את התערובת לתבניות (מרובעים ושושנים) והכניסו להקפאה.
  3. במרכז עוגת הטחינה מרחו מעט ממרח חלבה והניחו מעליה את הפאדג'
  4. מרחו מעט ממרח חלבה בתחתית של כל מרובע של חלבת לוטוס והניחו אותו מסביב לפאדג', והניחו  מעל הפאדג' את השושנים.

המתכון מאת: שחר שולמית

מתכון עוגה טחינה שוקולד חלווה

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}