מהמטבח העיראקי
מתכון למוסקה - חצילים במילוי בשר ברוטב עגבניות
מחפשים רעיון למנה עיקרית בערב שבת? קבלו מתכון מעולה למוסקה ברוטב עגבניות המגיע מהמטבח העירקי, בשילוב של בשר טחון ופרוסות עגבנייה היוצרים יחדיו מאכל אהוב וטעים של שכבות חצילים ממולאים ברוטב אדום ועסיסי
מוסקה ברוטב עגבניות בתנור צילום: נועם זיגדון
אופן הכנת מוסקה - חצילים במילוי בשר ברוטב עגבניות. קרדיט: נועם זיגדוןמוסקה עירקית - נועם זיגדון
מתכון למוסקה - חצילים במילוי בשר ברוטב עגבניות
זמן ההכנה: 40 דקות. זמן אפייה: 30 דקות.
המצרכים למוסקה - חצילים במילוי בשר ברוטב עגבניות:
- 3 חצילים גדולים פרוסים לעיגולים
- מלח
- 4 ביצים טרופות
- קמח מנופה
- שמן לטיגון
למלית:
- 2 בצלים גדולים קצוצים דק
- 1 ק"ג בשר בקר טחון
- פטרוזיליה קצוצה
- 1/4 כפית קינמון
- מעט אגוז מוסקט
- פלפל שחור
- מלח
- שמן
- 3 עגבניות פרוסות
לרוטב:
- 2 כפות רסק עגבניות
- 3 שיני שום כתושות
- 6 עגבניות מרוסקות
- 3/4 כוס מים
- 1/4 כפית סוכר
- פלפל שחור
- מלח
- שמן
אופן ההכנה למוסקה - חצילים במילוי בשר ברוטב עגבניות:
- פרסו את החצילים לפרוסות ופזרו עליהם מעט מלח השהו כחצי שעה וסחטו.
- הטבילו את החציל בקמח ולאח"מ בביצה טרופה, חממו מחבת עם הרבה שמן וטגנו אותם משני צדדים עד להזהבה.
- חממו מחבת נוספת עם מעט שמן וטגנו את הבצל עד להזהבה, הוסיפו את הבשר הטחון ומפוררים תוך כדי טיגון עד שלקבלת תערובת מפוררת אפרפרה.
- הוסיפו את התבלינים והפטרוזיליה וערבבו היטב.
- סדרו בתבנית את פרוסות החצילים ומעליה הניחו את כל הבשר, שטחו היטב והדקו.
- סדרו על מלית הבשר פרוסות עגבנייה ומעל העגבנייה את יתר פרוסות החצילים.
- בקערה נפרדת ערבבו את כל מצרכי הרוטב וצקו על פני החצילים כך שיצפו אותם בשכבה אחידה
- כסו בנייר כסף ( אפשר גם בלי )
- והכניסו לתנור שחומם מראש על- 180° למשך כ-30 דקות עד לקבלת מרקם אחיד ושחום
באהבה רבה ובתאבון.
המתכון מאת: נועם זיגדון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות