מהמטבח הטוניסאי
מתכון לפיתות ביתיות וקציצות כפתה
ארוחת צהרים מפנקת במיוחד עם פיתות נפתחות, ביתיות, מושלמות ורכות במיוחד, בתוספת 'קציצות כפתה' המגיעות מהמטבח הטוניסאי • הגישו בתוספת של סלט ירקות עסיסי וממרח חומוס, זלפו טחינה והארוחה מושלמת
- חני לוין
- י"ג שבט התשפ"א
פיתות ביתיות וקציצות צילום: נועם זיגדון
אופן הכנת פיתות ביתיות וקציצות כפתה. קרדיט: נועם זיגדוןפיתות ביתיות עם קציצות - נועם זיגדון
מתכון לפיתות ביתיות וקציצות כפתה
זמן ההכנה: 50 דקות. זמן התפחה: 90 דקות. זמן אפיה: 7 דקות.
המצרכים לפיתות ביתיות וקציצות כפתה:
לפיתות:
- 1 ק"ג קמח
- 3 כפות שמרים יבשים
- 3 כפות סוכר
- 1 כף מלח
- 3 כוסות חד פעמי חם מים פושרים
לקציצות כפתה:
- 900 גרם חזה עוף חתוכים לקוביות קטנות.
- צרור פטרוזליה קצוצה
- צרור כוסברה קצוצה
- 5 פרוסות לחם רטובות וסחוטות
- 2 בצלים קצוצים דק
- 6 שיני שום כתוש
- 2 תפוחי אדמה בינוניים מבושלים (מסוננים ומעוכים לפירה)
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1 כפית כמון
- 1 כפית כורכום
- 1/2 כפית קינמון
- מעט מרק עוף
- 2 ביצים
- 3 כפות סולת
- מלח
לציפוי:
- קמח
- ביצים + פפריקה
- שמן לטיגון
אופן ההכנה לפיתות ביתיות וקציצות כפתה:
הכנת הפיתות:
- בקערה הכניסו את כל המצרכים ולושו עד לקבלת בצק חלק.
- התפיחו במשך כשעה והורידו את האויר, הניחו להתפחה שניה לעוד 20 דקות,
- חלקו את הבצק ל-20 כדורים והתפיחו כרבע שעה.
- פזרו על משטח העבודה קמח
- רדדו את הכדורים לפיתות בעובי 1/2 ס"מ והשאירו לתפיחה של כ-10 דקות
- הכניסו לתנור שחומם מראש על 230° למשך 5-7 דקות, עד להשחמה.
הכנת הקציצות כפתה:
- בקערה ערבבו את כל המרכיבים לעיסה, הניחו בצד למשך כחצי שעה לספיגת נוזלים.
- קחו מעט מהעיסה וכדררו
- הטבילו בקמח ואחר כך בביצה טרופה עם פפריקה,
- חממו מחבת עם שמן עמוק וטגנו עד להשחמה משני הכיוונים
קרדיט: יפה זיגדון
המתכון מאת: נועם זיגדון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות